11 / 05 / 2024

Yabancı yatırımcılardan Türkiye'ye 3 milyar dolarlık yatırım planı!

Yabancı yatırımcılardan Türkiye'ye 3 milyar dolarlık yatırım planı!

Damsco Group Yönetim Kurulu Başkanı Mühenned El Masri, "Yatırımcılar, Türkiye'de 3 milyar dolar değerinde yaklaşık 150 projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor" diye konuştu.



Damsco Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Mühenned El Masri, 5-6 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenen BADEER 1. İş Dünyası ve Yatırım Fırsatları Zirvesi'ne 50 ülkeden çok sayıda yatırımcının katıldığını, bu yatırımcıların Türkiye'de 3 milyar dolar değerinde yaklaşık 150 projeyi hayata geçirmeyi planladığını açıkladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'nin, uluslararası yatırımcılara çok sayıda fırsat sunduğunu söyleyen El Masri, Damsco Group olarak bu fırsatları değerlendirmek istediklerini kaydetti.

Türkiye'de özellikle ticaret, finans, tarım, sanayi ve teknoloji alanlarında yüksek potansiyel olduğunu ifade eden El Masri, Türk hükümetinin uluslararası yatırımcılara sunduğu destek ve güveni takdir ettiklerini kaydetti. 

Arap yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisine dikkati çeken El Masri, iki taraf arasındaki doğrudan iletişimin, özellikle ticaret alanındaki yatırımlar konusunda çok sağlam ve uygun ortamlar oluşturduğunun altını çizdi. 

Zirveye 50 ülkeden çok sayıda yatırımcının katıldığını, bu yatırımcıların Türkiye'de 3 milyar dolar değerinde yaklaşık 150 projeyi hayata geçirmeyi hedeflediğini kaydeden El Masri, Damsco Group'un Suriye, Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde önemli projelere imza attığını ve yatırım planı yapmak üzere 2017'de Türk pazarına girdiğini anlattı. 

El Masri, "Enerji, konut, gıda, finans, maden ve teknoloji gibi çeşitli sektörlerde faaliyet göstermekteyiz. Tecrübemizi Türkiye'ye taşıyarak buradaki fırsatlardan faydalanmak istiyoruz. Bu bağlamda söz konusu alanlarda yatırım planları hazırlıyor ve en kısa sürede bu yatırımları hayata geçirmeyi hedefliyoruz." açıklamasında bulundu. 


Geri Dön