28 / 03 / 2024

Korkak zenginler sığınak yaptırıyor!

Korkak zenginler sığınak yaptırıyor!

Zenginleri ölüm korkusu sardı. Sığınak yaptıran zenginlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Psikologlar, "Zenginler, fakirlere göre ölümden daha çok korkar. Sığınak da bu korkunun nedeni" diyor..




Dünyada sığınak yaptıran ünlülerin sayısı gittikçe artıyor. Bill Gates, Larry Ellison, Richard Branson, Amancio Ortega ve Zuckerberg de sığınak yaptıran zenginlerden oldu. Sabah Gazetesi'nde yer alan haberde, California Silikon Vadisi'ndeki şirketlerin dolar milyarderi sahiplerinde sığınak tutkusu başladı. Zenginler, iç savaştan, nükleer bombalardan ve sosyal çöküşten endişe ettiği için milyonlarca dolara sığınak inşaa ettirdi.


Larry Ellison ada aldı

Hawaii'de ada satın alan Oracle'ın kurucusu Larry Ellison, sığınak yaptırdı.Virgin Şirketler Grubu'nun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Richard Branson, Microsoft'un sahibi Bill Gates, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ve İspanyol işadamı Amancio Ortega'da özel sığınak yaptıran zenginlerden bazıları. Yahoo'nun eski üst düzey yöneticilerinden Marvin Liao da sığınak yaptıran isimlerden biri.


Psikologlar bu duruma ne diyor?

İlginç yorumlarda bulunan psikologlar, bu durumu şu şekilde değerlendirdi; "Para güç demektir. Zenginler de paranın gücünü daha uzun yıllar kullanmak için sığınaklar yaptırıyor. Çünkü servetinizin arttığı kadar ölüm korkusu da yükseliyor. Araştırmalar gösteriyor ki, zenginler fakirlere göre ölümden daha çok korkuyor."

 


Geri Dön