19 / 03 / 2024

Koronavirüs salgınında tatil trendi: Kiralık villalar!

Koronavirüs salgınında tatil trendi: Kiralık villalar!

Koronavirüsü salgını sebebiyle dünyayı etkisi altına alan salgında evlerinden çıkamayanlar yasakların kalkmasıyla birlikte tatil yapmak için uygun yer arayışlarına başladı. Tatil amaçlı olarak, villa tipi konutlar tercih ediliyor. Kiralık villalara talep artışı yaşanıyor...



Koronavirüsü salgını sebebiyle dünyayı etkisi altına alan salgında evlerinden çıkamayanlar yasakların kalkmasıyla birlikte tatil yapmak için uygun yer arayışlarına başladı. Bunların başında da oteller yerine villa, bungalov, apart ve kampingler geliyor. Deniz ve havuza girme ve tatil merkezlerindeki kuralların henüz tam olarak belirlenmediği için tatilciler tesisleri telefonla arayıp bilgi alıyor ve yer ayırtıyor. 

Sözcü'den Mustafa Sarıipek'in haberine göre; kuralların belirlenmesinden sonra buralarda talep patlaması yaşanacağı öngörülüyor. Villaların gecelik ücretleri pek ucuz değil. İki ailenin konaklayacağı havuzlu dubleks bir villanın gecelik ücreti 1000 TL ila 1500 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Yasaklar kalksa bile önlemi elden bırakmadan tatil yapmak isteyen vatandaşlar, izole olmak ve sosyal mesafeyi koruma duyarlılığında bulunan, hijyene önem veren alanlarda tatil yapmak için araştırma yapıyor. 

Bu nedenle de Muğla'nın Marmaris, Datça, Fethiye (Kabak Koyu, Faralya, Ovacık, Göcek) Ortaca (Dalyan) ilçelerindeki villa, bungalov, apart ve kampinglere talepler arttı. Tesislerin telefonları susmuyor fakat işletmeciler de henüz tatil şartlarının tam belirlenmemesi sebebiyle kimsenin rezervasyon yaptırmayıp yer ayırtmak istemelerinden şikayetçi. 3 Haziran’dan itibaren şehirlerarası seyahat kısıtlamasıın kaldırılması bekleniyor.

TURİSTLER VİLLA VE BUTİK OTEL TERCİH EDİYOR

Koronavirüsü ile ilgili artık bir sıkıntı yaşamak istemeyen yerli ve yabancı turistlerin büyük otel yerine villa ve butik oteller ile apartları tercih ettiğine dikkat çeken Muğla Dalyan Turizm Otelciler Platformu yöneticisi turizmci Ali Mürşit Yağmur, “Bölgemiz son derece doğal. Kiralık villa sayımız hayli fazla. Yine apart otel ve küçük aile otellerimiz açısından turistlerin tercihi ettiği her şey Dalyan'da mevcut. Bu nedenle tatil ve konaklama koşullarının belli olmasıyla birlikte 15 Haziran'dan itibaren Ekim ayına kadar tatil yapma imkanının olacağını düşünüyorum. Ciddi anlamda talep var ama koşullar bekleniyor. Konaklama tesislerinde her türlü tedbir alınmış durumda. Göcek, Marmaris'in kırsal mahalleleri, Bodrum koylarındaki villa ve apartların da aynı durumda olduğunu biliyorum” diye konuştu.

TEMMUZ GİBİ YABANCILAR GELMEYE BAŞLAR

İngiltere'nin The Telegraph gazetesinin ülkemizde gezilebilecek en iyi 10 tatil beldesini okuyucuları için açıklamasının da dış turizm açısından etkili olacağına vurgu yapan Yağmur, şunları kaydetti:

"Listede Antalya'dan Alanya, Çıralı, Patara, Kalkan, Antalya merkezi, Side, Muğla'dan Ölüdeniz, Dalyan ve İzmir'den Alaçatı bulunuyor. Buralara baktığımız zaman villa, apart ve bungalov türü yerler ile kampinglerin sayılarının bol olduğu yerler.

Ülkeler arasında yapılacak karşılıklı uçuş anlaşmalarının ardından bu bölgelere yabancı turist geleceğini düşünüyorum. 12 kilometre uzunluğundaki Patara Plajı ile 6 km. uzunluğundaki İztuzu plajları corona virüsü salgını açısından sosyal mesafeyi koruma adına daha şanslı."

OTELLERDEN ÇOK TÜÇÜK TESİSLER TERCİH EDİLİYOR

Muğla'nın Fethiye İlçesi Kabak Koyu'nda 1980'li yılların sonunda tek bir kamping ile ağaçlar üzerine yapılan kulübelerle başlayan kamping turizmi son 10 yılda büyük gelişim gösterdi ve şe anda sadece Kabak Koyunda 55 kamping tesisleri, villa ve apartlar mevcut.

Geçen yıl sezon bitmeden tüm odaların satıldığını dile getiren Shiva Camp sahibi Sezer Şahindaş Baydar, “Bölgemizde vadiler, Aladere şelaleleri, yürüyüş yolları ve binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip Likya Uygarlığı yürüyüş yolunun bulunması, tertemiz turkuaz renkli denizinden dolayı bölgemiz fazla tercih edilen yerler arasında.

Virüs salgını nedeniyle tüm rezervasyonlar iptal olmuştu. Seyahat yasaklarının kalkmasıyla telefonlarımız susmuyor. Ülkenin her yerinden çok arayan var. Sosyal medya ile ulaşanlar var. Şu an için bilgi alınıyor. Çünkü konaklama ve tatil şartlarının ne olacağı henüz tam bilinmediği için herkes yer ayırtmak, şartlar belirlendikten sonra da rezervasyona çevirmek istiyor” diye konuştu.

GENELDE YARIM PANSİYON SİSTEMİ UYGULANIYOR

Ayrıca Kabak Koyu'ndan sonraki koylar ile Ölüdeniz'e kadar olan bölgede yüze yakın kamping ve villa yer alıyor. Kelebekler Vadisi’nin bulunduğu Faralya Koyu, Belcekız Plajı ve Likya yolu bölgeyi meşhur kılan özelliklerden bazıları. Bölgedeki villa ve bungalov türü konaklama tesisleri her türlü önlemi almış halde.

Tesislerini 1 Haziran'da açmayı düşündüklerine vurgu yapan Sezer Şahindaş Baydar, “Bölgemizde çadır ve karavan turizmi de mevcut. Günlük kişi başı 100 TL'den başlayıp çok daha yukarı fiyatlara kadar tesis mevcut. Hatta bazı bungalovların balkonlarında jakuzi bile bulunuyor. İnsanlar üzerlerindeki tedirginliği tesislerimizle ilgili bilgi aldıkları anda atıyor. Çünkü sosyal mesafe her yerde korunuyor. Zaten bölgemiz doğal olarak izole edilmiş konumda” şeklinde konuştu.

Konutta yeni trend: Müstakil evler!

İstanbul’un çevre bölgelerinde ev fiyatları yüzde 20 arttı!

Koronavirüsle tatilcilerin kiralık villa arayışı arttı!


Geri Dön