24 / 04 / 2024

Korozo ASB'de 83 dönüm alan üzerinde fabrika kuracak!

Korozo ASB'de 83 dönüm alan üzerinde fabrika kuracak!

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin: "Kriz rüzgarlarının estiği bir dönemde Korozo'nun bu yatırımını çok önemsiyorum ve orta gelir tuzağından kurtulmaya çalışan ülkemiz için cansuyu olacağını düşünüyorum" dedi.



Şahinler Holding'in en önemli yatırımlarından Avrupa Serbest Bölgesi (ASB), ambalaj sektörü firmalarından Korozo'yu bünyesine kattı.


Şahinler Holding'den yapılan açıklamaya göre, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde kurulan ve farklı sektörlerden dünya devi birçok firmanın üretim üssü haline gelen ASB, ambalaj sektörünün lider firmalarından Korozo'yu da bünyesine dahil etti. 


50'den fazla ülkeye plastik ambalaj ihraç eden Korozo, en büyük fabrikasının inşaatına Şahinler Holding çatısı altında yer alan ASB'de başladı. 55 milyon dolarlık yatırımla 83 dönümlük arazi üzerine inşa edilen fabrikanın kapalı alanı 57 bin metrekare olacak.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, ASB'de 3M, Polyplex, İndoroma, Flammaoretec ve Lindsay gibi dünya teknoloji devlerinin de aralarında bulunduğu 160 firmanın üretim yaptığını bildirdi.


Korozo gibi sektöründe lider bir Türk firmasının ASB'de yatırım yapmasından mutluluk duyduğunu belirten Şahin, şunları kaydetti:


"Kriz rüzgarlarının estiği bir dönemde Korozo'nun bu yatırımını çok önemsiyorum ve orta gelir tuzağından kurtulmaya çalışan ülkemiz için cansuyu olacağını düşünüyorum. Hala ASB'de 9 firma toplam 150 milyon dolarlık yeni yatırım gerçekleştiriyor. Bu yatırımlar tamamlandığında bin kişiye istihdam sağlanacak. Yeni yatırımlarla ASB'de yatırım tutarı 1 milyar dolara ulaştı. ASB'de doluluk yüzde 95'i buldu. Yeni yatırımlarla birlikte işlem hacmi de 3 milyar doları aşacak.


Trakya'da ileri teknolojilerin kümelendiği gerçek bir Tekno-Sanayi kenti oluşuyor. Buradan dünyanın 170 ülkesine yüksek katma değerli ürünlerin ihracatı yapılıyor. Bütün bu gelişmelerle birlikte ASB, yüksek katma değerli teknoloji üreten, sürdürülebilir büyümeye ve ihracata katkı yapan, Türkiye için örnek bir yatırım merkezi haline geldi."


 


- "Türkiye'de birçok konuda ilkleri gerçekleştiriyoruz"

Korozo Üst Yöneticisi (CEO) Jeki Mizrahi ise Korozo olarak kuruldukları 1973 yılından bu yana Avrupa'nın önde gelen ambalaj üreticileri arasında yer aldıklarını belirtti.


Gerçekleştirdikleri ihracat ve sağladıkları istihdamlarla, sektöre ve ülke ekonomilerine değer katmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını vurgulayan Mirzahi, "Yaptığımız yatırımlarla, ambalaj sektörünün gelişmesine katkıda bulunuyor ve Türkiye'de birçok konuda ilkleri gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.


Açıklamaya göre, yıllık 90 bin tonun üzerinde ambalaj üretimiyle, Orta Doğu ve Avrupa'nın en büyük tesislerinden birine sahip olan Korozo'nun, İngiltere, Almanya, Fransa ve Türkiye'deki bölge ofisleri de dahil olmak üzere toplam bin 700 çalışanı bulunuyor.


 


AA


Geri Dön