27 / 04 / 2024

Koruma Şirketler Grubu’nun Denizli fabrikasını Nihat Ergün açtı!

Koruma Şirketler Grubu’nun Denizli fabrikasını Nihat Ergün açtı!

Koruma Şirketler Grubu; Türkiye’deki üçüncü fabrikasını Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından Denizli’de açıldı



1963 yılından bu yana Kocaeli’ndeki tarım ilaçları ve kimyasal ürünler başta olmak üzere bugün beş farklı sektörde faaliyet gösteren Koruma Şirketler Grubu, 20 milyon dolarlık yatırımla Denizli’nin Honaz ilçesinde, toplam 63 bin metrekare alana kurulu üçüncü fabrikasını 30 Haziran 2012 Cumartesi günü saat 14.00’de yapılan törenle hizmete açtı. Denizli fabrikası, Koruma Şirketler Grubu’nun Kocaeli ve Hatay Kırıkhan’dan sonra üçüncü fabrikası olma özelliğini taşıyor.


Açılış törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Kemal Aracı katıldı. 


Ergün: “Denizli’nin nitelikli yatırımı Koruma Klor Alkali” 


Bakan Nihat Ergün hükümet olarak çok yoğun bir dönemden geçtiklerini belirterek, Denizli’nin, Koruma Klor Alkali Fabrikası gibi nitelikli yatırımlarla büyüdüğünü  gördükçe bütün yorgunluklarını unuttuklarını ve ülkemizde güzel şeyler olduğunu söyledi. Türkiye’nin ekonomik politikalarını oluştururken amaçlarının bir fabrika daha açılması, biraz daha ihracat yapılmasını sağlamak ve yeni istihdam yaratması yönünde olduğuna dikkat çekti. Bakan Ergün şöyle devam etti:


Pazartesi Türkiye’nin büyüme rakamları açıklanacak


“Koruma Şirketler Grubu’nun yaptığı bu fabrika yatırımı, Denizli’nin potansiyelini görmek açısından önemli. Önümüzdeki süreçte Denizli’nin benzer yatırımlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğine inanıyoruz. Türkiye ekonomisi son yıllarda önemli ve başarılı bir performans gösteriyor. Türkiye Avrupa’daki olumsuz koşullara rağmen dünyadaki tüm yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Pazartesi günü (2 Temmuz 2012 Pazartesi) Türkiye’nin büyüme rakamları açıklandığında bu gerçeği bir kez daha göreceğiz. Belki 2011 yılındaki gibi yüksek bir büyüme rakamı ortaya çıkmayacak. Avrupa Birliği ülkelerindeki ekonomik küçülme olduğu göz önüne alınırsa Türkiye’nin bu başarısı daha iyi anlaşılacaktır.”


63 yıldır ekonomiye, üretime katkı


Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, açılış töreninde yaptığı konuşmasında, Kocaeli Derince’deki Koruma Klor Alkali fabrikasını aldığında Derince Belediyesi’nin sınırları içinde kalan fabrikanın çalışmasına ve üretim yapmasına devam etme izni verdiğini söyledi. Vefa İbrahim Aracı,  “Koruma Şirketler Grubu büyümeye devam etti ve bugün üçüncü fabrikamızın açılışı için Denizli’de bulunuyoruz. Bugün bu duruma gelmemizde Derince Belediye Başkanı’nın büyük bir cesaretle o kararı vermesi bizim için büyük önem taşımaktadır. Aksi takdirde bugünleri görmemiz, tarım ilacı patenti alan ilk Türk firması olmamız mümkün olmayacaktı. Dönemin Derince Belediye Başkanı, bugün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün idi. Kendisine şükran borçluyuz.” dedi.


Vefa İbrahim Aracı, Koruma Klor’u devraldığında 20 bin ton klor, 5 bin ton tarımsal ilaç, 8 bin ton da temizlik ürünleri kapasitesine sahip olduğunu belirterek şöyle konuştu:


“Bugün açacağımız tesisimizle birlikte grup olarak 500 bin tondan fazla bir kapasiteye ulaştık. 250 bin ton temizlik ürünleri, 50 bin tondan fazla da tarımsal ilaç kapasitesine ulaştık. Amacımız ülkemizde ve yurtdışında daha fazla fabrika açmak ve üretim gerçekleştirmek. 


Vefa İbrahim Aracı ayrıca başta kimya olmak üzere, tarım ilaçları, lojistik, temizlik ürünleri, inşaat, ambalaj ve turizm sektörlerinde yatırımlar yaptıklarını belirterek, “Dünyanın büyüyen en önemli ekonomilerinden biri olan Türkiye’de sanayinin, üretimin ne denli önemli olduğunu biliyoruz. 63 yıldan bu yana her zaman daha fazla üretmeye, faaliyet gösterdiğimiz alanda en iyi ürün ve hizmetleri üretmeye ve ülkemize yatırım yapmaya gayret ettik. Denizli’deki fabrikamızı da bu hedefler doğrultusunda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılımıyla birlikte ülke ekonomisinin hizmetine sunduğumuz buğu bizim için en mutlu gün” dedi. 


200 kişiye istihdam imkanı


Koruma Şirketler Grubu Denizli fabrikasında kostik, klor, hidroklorik asit ve temizlik malzemelerinin üretimi gerçekleştirilecek. Fabrikada başlangıçta 200 kişinin çalışması öngörülürken, 2013 yılı sonunda bu sayının artarak 300 kişiye istihdam sağlanması planlanıyor.


Geri Dön