20 / 04 / 2024

KOS, 3. köprü projesini protesto etti!

KOS, 3. köprü projesini protesto etti!

Kuzey Ormanları Savunması (KOS) İstanbul’un son nefes borusu olan Kuzey Ormanları hattında ağaç kesimi yapılarak devam eden 3. köprü projesinin şantiye alanında iş makinelerini durdurdu, önünde basın açıklaması yaptı.



Kuzey Ormanları Savunması (KOS) İstanbul’un son nefes borusu olan Kuzey Ormanları hattında ağaç kesimi yapılarak devam eden 3. köprü projesinin şantiye alanında iş makinelerini durdurdu, önünde basın açıklaması yaptı, yola “Katil Köprü” yazısını yazdı.


Kuzey Ormanları Savunması, bilim insanlarının, uzmanların ve yaşam savunucularının tüm itirazlarına ve mahkemenin verdiği durdurma kararlarına rağmen devam eden 3. köprü projesini protesto etti.


“Kibir Anıtı 3.köprü”, “Kuzey Ormanları direnecek” pankartı taşıyan yaşam savunucuları yeni yapılan Garipçe yolu üzerine gelerek, buradaki iş makinalarını kısa süreliğine durdurdu ve önündeki yola “Katil köprü” yazısını yazdı. Şantiyenin özel güvenlik görevlilerinin engelleme girişimine rağmen, şantiye önünde basın açıklaması yapıldı.


3.köprü şantiyesi girişinde KOS adına açıklamayı yapan Ercan Sıkdokur, “AKP iktidarı gözü ranttan başka bir şey görmeyen sermaye güçleriyle kolkala girip acımasızca daldı bu cennetin orta yerine. Asırlar boyunca oluşmuş bu kadim ormanı üç yılda koca bir şantiye alanına çevirdiler. Kuzey Ormanlarına ilk göz koyan zamanın başbakanı Tansu Çiller'i ‘Üçüncü köprü cinayettir’ diyerek tersleyen İBB eski başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı. Cinayet dedikleri üçüncü köprü projesine başladıktan sonra, bu sefer de ‘Dünyanın en büyük havaalanını yapacağız’ dediler. Köprünüz sizin iktidar olduğunuz bu ülkenin hukuk düzenine göre kaçak ilan edilmiştir. Havaalanı da kaçaktır, gece gündüz durmadan çalışan işçilerin canı pahasına bitirmeye çalıştığınız inşaat projeleriniz de kaçaktır. Bugün burada yaptığınız her şey kaçaktır. Kuzey Ormanları’nın dört bir yanında suç işliyorsunuz” diye konuştu.


Islık ve alkışlarla yapılan eylemde “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Kapanır yaralar, yükselir ormanlar”, “3. köprü cinayettir”, “Sermaye defol, ormanlar bizimdir” sloganları atıldı.


Evrensel


Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı,


İstanbul'un Garipçe köyünde bir araya gelen Kuzey Ormanları Savuması (KOS) aktivistleri, tüm itirazlara rağmen binlerce ağaç kesilen rek yapılan 3. Köprü nün şantiyesinde eylem yaptı. Kamyonların önüne geçen aktivistler yola "Katil Köprü" yazdı. Daha sonra sloganlarla ve ıslıklarla 3. Köprü'nün girişine gelen aktivistler "Kuzey Ormanları direnecek" yazılı pankart açarak "Kibir Anıtı 3. Köprü" ve "Köprü yapma boşuna yıkacağız başına" sloganları attı. Eyleme müdahale eden özel güvenlik görevlileri "vatan hainleri" diye bağırarak aktivistlerin üzerine yürüdü. Aktivistlerle özel güvenlik görevlileri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Basın açıklamasında "Köprünüz sizin iktidar olduğunuz bu ülkenin hukuk düzenine göre kaçak ilan edilmiştir. Havalimanınız kaçaktır. İşçilerin canı pahasına bitirmeye çalıştığınız inşaat projeleriniz kaçaktır. Kuzey Ormanlarını derhal terk edin" denildi. 


Cumhuriyet


Geri Dön