27 / 04 / 2024

KOSBİ'nin arıtma tesisinde ikinci etap!

KOSBİ'nin arıtma tesisinde ikinci etap!

Kemlapaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde (KOSBİ) geçtiğimiz yıl hayata geçirilen arıtma tesisinin birinci etabı sorunsuz işlerken projenin ikinci etabı için de imzalar atıldı.



KEMALPAŞA Organize Sanayi Bölgesi'nde (KOSBİ) geçtiğimiz yıl hayata geçirilen arıtma tesisinin birinci etabı sorunsuz işlerken projenin ikinci etabı için de imzalar atıldı. KOSBİ idari binasında gerçekleştirilen Merkezi Atıksu Antma Tesisi ikinci etabı imza törenine KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Ağustos ayında yapılan açık ihale sonrasında inşaata hak kazanan Egesis Çevre Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Aslı Musal da hazır bulundu. 


Tören öncesi projeyle ilgili bilgiler veren KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk,  İzmir  Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan destekle hayata geçirilen Merkezi Atıksu Arıtma Tesisinin birinci etabının 10.000 m3/gün kapasiteyle hizmet verdiğini ikinci etabın devreye girmesiyle birlikte 20.000 m3/gün kapasiteye ulaşacağını bildirdi. KOSBİ'nin bünyesinde şimdilik 490 sanayi tesisini barındırdığını ancak yeniden ruhsat vermeye başlamasının ardından bu sayının katlanarak büyüyeceğini ve bu nedenle tesis inşaatının zamanlamasının çok iyi olduğunu belirten Porsuk şunları söyledi:


 KAPASİTE ARTACAK 


"KOSBİ'de hayata geçirilen antma tesisi sayesinde bugüne kadar fabrikalardan gelen milyonlarca litrelik evsel ve endüstriyel nitelikli atık sular, Su Kirliliği ve Kontrolü Yönetmeliğinde belirtilen alıcı ortam deşarj standartlarının altında değerlerde antılarak doğaya verildi" diye konuştu. 

Star Ege


Geri Dön