29 / 03 / 2024

Köyde DASK yapılır mı?

Köyde DASK yapılır mı?

DASK ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen zararlar poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılanıyor. Peki, belediye sınırları içinde kalan meskenler için geliştirilmiş bir sigorta sistemi olan DASK yapılır mı? İşte yanıtı..



Köyde DASK yapılır mı?

Zorunlu Deprem Sigortası DASK ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılanıyor.


Zorunlu Deprem Sigortası, belediye sınırları içinde kalan meskenler için geliştirilmiş bir sigorta sistemi oluyor. Peki, köyde DASK yapılır mı?


Köy yerleşimleri DASK kapsamına girmiyor. Köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca köy yerleşik alanları ve civarında ve mezralarda yapılan binalarda ihtiyari deprem sigortası yapılabiliyor. 


9/11/1983 tarihli ve 2946 sayılı Kamu Konutları Kanununa tâbi olan veya kamu hizmet binası olarak kullanılan binalar ve bağımsız bölümler,


Köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca köy yerleşik alanları ve civarında ve mezralarda yapılan binalar,


Tamamı ticari veya sınai amaçla kullanılan binalar,

Projesi bulunmayan ve mühendislik hizmeti görmemiş binalar,


Taşıyıcı sistemi olumsuz yönde etkileyecek şekilde tadil edildiği veya zayıflatıldığı tespit edilen binalar,


Taşıyıcı sistemi olumsuz yönde etkileyecek şekilde ilgili mevzuata ve projeye aykırı olarak inşa edilen binalar,


Yetkili kamu kurumları tarafından yıkılmasına karar verilen binalar ile mesken olarak kullanıma uygun olmayan, bakımsız, harap veya metruk binalar.



DASK geçerlilik süresi ne kadar?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön