29 / 03 / 2024

Kozan'da tehlikeli metruk binalar yıkılıyor!

Kozan'da tehlikeli metruk binalar yıkılıyor!

Adana'nın Kozan ilçesinde tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk binaların yıkımına başlandı.



Adana Kozan Belediyesi tarafından ilçede tehlike oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk binaların yıkım çalışmalarına başlandı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kozan Belediyesi tarafından metruk halde bulunan ve vatandaşlar can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar tespit edildi. Gelen talepler doğrultusunda yıkımlar zabıta nezaretinde başladı.

Kozan Belediyesi, mülk sahipleriyle anlaşıp iletişime geçerek, yapılan görüşmeler neticesinde binaların yıkım işlemini tamamlıyor. 

Yıkım işlemlerinin talep doğrultusunda gerçekleştirildiğini ifade eden Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, "Bu binalar, vatandaşlarımız için can güvenliği riski oluşturduğu gibi, mahallelerde görüntü ve çevre kirliliği oluşturuyor. Zaman zaman çocukların oyun alanı olarak da kullandığı yıkılmaya yüz tutmuş bu metruk yapılar, can güvenliği tehlikesini de oluşturuyor.  İlçenin farklı mahallelerindeki bu metruk yapılara, belirlediğimiz program çerçevesinde tek tek yıkımını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. 


Geri Dön