26 / 04 / 2024

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türkiye'ye uyarı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türkiye'ye uyarı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türkiye'ye kırılganlık uyarısı geldi. Kuruluş, kurdaki yükselişin Türkiye'nin ne kadar kırılgan olduğunu gösterdiğini söyledi. Fon akımındaki zayıflamanın büyümeye etkisi olumsuz olabilir...



Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türkiye'ye kırılganlık uyarısı geldi. Kuruluş, kurdaki yükselişin Türkiye'nin ne kadar kırılgan olduğunu gösterdiğini söyledi. "Fon akımındaki zayıflamanın büyümeye etkisi olumsuz olabilir" yorumu yapıldı.


Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türkiye'ye kırılganlık uyarısı... Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in kıdemli direktörlerinden Paul Rawkins, kurdaki yükselişin Türkiye'nin ne kadar kırılgan olduğunu gösterdiğini söyledi. Rawkins, Bloomberg'e Türkiye ekonomisine ilişkin açıklamalarda bulundu. 


'BÜYÜMEYE OLUMSUZ ETKİ'


Rawkins değerlendirmesinde, Dolar-TL’de yaşanan son yükselişin Türkiye'nin ne kadar kırılgan olduğunu gösterdiğini söyledi. Paul Rawkins, fon akımında herhangi bir yavaşlamaya karşı ekonominin kırılgan olduğunun altını çizerek, "Fon akımındaki zayıflamanın büyümeye etkisi olumsuz olabilir" yorumunda bulundu.


26 EYLÜL'DE KONFERANS


Fitch, 26 Eylül'de 'Türkiye'nin Kredi Görünümü 2013' konferansını düzenleyecek. Konferansta, Türkiye’nin kredi notunu, bankacılık sistemini ve şirketleri değerlendiren kıdemli analistler sunum yapacak. Kuruluş, Türkiye'nin kredi notunu geçen yıl kasım ayında ilk kez yatırım yapılabilir seviye olan BBB-'ye yükseltmişti. 


Akşam Gazetesi


Geri Dön