19 / 04 / 2024

Kredi kartı borcu olanlara, borç kapatma kredisi!

Kredi kartı borcu olanlara, borç kapatma kredisi!

Birden çok bankaya ait kredi kartı olan ve borçları dağılan vatandaşlara Finansbank, TEB, Garanti, Akbank, borç kapatma kredisi imkanı sağlıyor. Bu kredi kolaylığı sayesinde vatandaşlar borçlarını isterse tek bir ödeme altında toplayabiliyor veya aylık ödeme ile borçlarını kapatabiliyor.



Kovid-19 salgını sürecinde  işten çıkarılan ve maddi zorluklar çeken vatandaşların, farklı farklı bankalara yüksek miktarda borcu olduğu ifade ediliyor.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; kredi kartı kullanım oranlarının bu süreçte  çok yükselmesinin ardından kişilerin borçları da orantılı olarak yükseldi. Harcalamaları dolayısıyla kredi kartı borçları artan kredi kart kullanıcıları  dağınık borçları ödemekte güçlük çekiyor. Bankalar ise vatandaşların maddi zorluklarını bir nebze olsun azaltabilmek için yeni kredi kampanyalarını hayata geçiriyor.

Kredi ve kredi kartı kullanımında son zamanlarda oldukça artış görüldü. Kredi kartı kullanımları 2020 senesinden itibaren kademeli bir artışa geçti. Faiz oranlarının yükselmesine karşın vatandaşların gereksinim kredisi kullanım oranları da artmış durumda. Bu süreçte kredi ve kredi kartı kullanımı yapan ancak borçlarını ödemekte zorlananlar için bankalar yapılandırma kredisi sağlıyorlar.

Yapılandırma kredisi bu dönemde müşterilerine borçların tek bir çatı altında toplanmasını sağlar. Özellikle birkaç farklı bankadan ihtiyaç kredisi kullanan ve gelirinin önemli bir kesimini bankaların kredi taksitlerine harcayanlar için bankalar borçları tek çatı altında topluyorlar.

Kredi kartı borcu olanlara, borç kapatma kredisi!

İNG Borç Kapatma Kredisi

İNG Bank müşterilerine borç kapatma kredisi kullanımlarında yüzde 1.49 faiz oranı sağlar. Banka bunun yanında 36 ay vade ve ödeme erteleme fırsatı sunar. Bankanın açıkladığı faiz oranı 50.000 TL'ye kadar olan krediler için geçerli.

Akbank Borç Kapatma Kredisi

Akbank bu tür durumda olan müşterilerine borç transfer kredisi imkanı sağlıyor. Banka özellikle birden fazla kredi kartı kullanan, borcunu ödemeyen, borçlarını dönüşümlü olarak kapatmaya çalışan müşterilerine 20.000 TL kredi olanağı sunuyor. Bankanın sunduğu bu kredi olanağında, müşterilerin tüm kredi kartı borçları kredi kapsamında kapatılıyor.

Kredi kartı borcu olanlara, borç kapatma kredisi!

İhtiyaç Kredisi Yapılandırma Kredisi Veren Bankalar

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), İş Bankası, Garanti BBVA, Denizbank, İNG Bank, QNB Finansbank, Yapı kredi Bankası ve Aktif Bank

Garanti BBVA, Denizbank, İNG Bank, Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), İş Bankası, QNB Finansbank, Yapı kredi Bankası ve Aktif Bank kredi kartı borçlarını yapılandırabilir. Bu bankaların dışında Akbank'ta müşterilerine 1 sene vadeli 20.00 TL limitli kredi kartı borçları adına yapılandırma kredisi veriyor.

Kredi kartı borcu olanlara, borç kapatma kredisi!

Borç Kapatma veya Transfer Kredisi İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

Borç kapatma kredisi almak isteyenler yukarıda belirtilen bankalara giderek başvuru yapabilirler. Bu bankaların genel olarak aradığı şartlar borçlarla ilgili yasal takibin olmamasıdır. Banka borçlarınız yüzünden herhangi bir yasal sürecin başlatılmamış olması gerekmektedir.

Ayrıca bu bankalar sizden gelir belgesi de istemektedir. Gelir belgesi ile birlikte ve yasal süreç içerisinde değilseniz borç kapatma kredisine başvuru yapabilirsiniz. Borç kapatma kredisinin taksitleri gelir belgenize göre düzenlenir ve maaşınızın yarısını geçmeyecek şekilde hesaplanır.

İpotekli bir şekilde de borç kapatma kredisi veren bankalar bulunmaktadır. Yukarıda belirtilen bankaların şubelerine giderek veya müşteri hizmetlerini arayarak detaylı bilgi elde edebilirsiniz. Borç kapatma kredisi başvurunuz onaylandığı zaman diğer bankalar üzerinde bulunan borçlarınızın tamamı kapatılacaktır.

Kredi kartı borcu olanlara, borç kapatma kredisi!

Borç Kapatma Kredisi Nasıl Alınır?

Birçok vatandaş bankalara borçlarını ödemekte zorlanmakta ve birden fazla bankaya borcu bulunmaktadır. Her bankaya ayrı tarihlerde borç ödeyen vatandaş, maddi ve manevi olarak yorulmaktadır.

Hem maddi açıdan hem manevi açıdan rahatlamak için borç kapatma kredisi verileceği bazı bankalar tarafından açıklandı. Bu kredi ile tek bir banka üzerine borçlanacak ve borcunuzu tek bir bankaya belirlenen bir gün içerisinde ödeyebileceksiniz. Her ay farklı bankalara farklı günler içerisinde para yatırmak sizi yorabilir.

Hesabınızı yapmakta zorlayabilir ve ekonomik açıdan düşüşe geçmenize neden olabilir. Bu nedenle borç kapatma kredisi alarak borcunuzu bir bankanın altında toplayarak daha rahat hesap kitap tutabilirsiniz.

Kredi kartı borcu olanlara müjde! Kredi ve kredi kartı borçları erteleniyor mu?

Bankalar ilan etti! Son dakika kredi desteği!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön