25 / 04 / 2024

Kredi kartı kullananlar aman dikkat! Asgari ödeme tutarı değişti. BDDK açıkladı

Kredi kartı kullananlar aman dikkat! Asgari ödeme tutarı değişti. BDDK açıkladı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan yapılan açıklamada tüketici kredilerine ve kredi kartları harcamalarına sınırlama geldi. Kredi kartlarında asgari ödemelerinde yeni kural ikiye ayrıldı. İşte tüm detaylar…



Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın GES’i duyurmasının ardından bir açıklama da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) geldi. BDDK aldığı karar ile tüketici kredilerinde vadeleri kısaltırken kredi kartlarında ise asgari ödeme miktarını arttırdı.

Kredi kartı kullananlar aman dikkat! Asgari ödeme tutarı değişti. BDDK açıkladı

Dünya Gazetesi’nden Şebnem Turhan’ın haberine göre BDDK bu hamleyle bireysel kredileri daraltmaya yönelik adım atarken daha önce de ticari kredileri zorunlu karşılık uygulaması getirerek yavaşlatmayı seçmişti.

Bankacılık kaynakları bireysel kredi talebinin hem genel fiyat hadlerini yukarı çektiği ve dövize olan talebi tetiklediği varsayımına karşı bu önlemlerin alındığını belirterek tüketici krediler üzerinde etkili olmasını beklediklerini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön