28 / 03 / 2024

Kredi kullanacaklar bu habere dikkat! BDDK'dan kısıtlama kararı

Kredi kullanacaklar bu habere dikkat! BDDK'dan kısıtlama kararı

Döviz varlığı olan şirketlerin Türk Lirası kredi kullanımına sınırlama getiren düzenleme esnetildi.



Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu, ticari kredilerin kullanımına sınırlama getiren kararında yeni bir değişikliğe gittiğini duyurdu.

Döviz varlığı olan şirketlerin Türk Lirası kredi kullanımına sınırlama getiren düzenleme esnetildi.

BDDK tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu değişiklik, genel anlamda bir önceki karara göre hem bankalar hem şirketler açısından uygulamayı kolaylaştırıcı birtakım değişiklere ek olarak kararın etkinliğini artırıcı değişiklikler içeriyor.

Beyanla Krediye Kolaylık

Değişikliğe göre, karar kapsamındaki şirketlerin bağımsız denetçiye onaylatmak suretiyle bankalara tevdi etmeleri gereken bilgi ve belgelerin yeminli mali müşavirler tarafından onaylı olarak da alınabilme olanağı sundu.

Bir önceki karara göre kredi başvurusu sırasında bilgi ve belge temin etmekle mükellef şirketlerin beyanları esas alınmak mecburiyetiyle kredi kullanmaları mümkün hale getirildi.

Kredi kullanımının ardında bu beyanların doğruluğunu üçer aylık takvim dönemleri halinde bağımsız denetçi veya yeminli mali müşavirlerce onaylı olarak bankalara tevdi etmeleri gerektiği düzenlendi, bu sayede şirketlerin belge yükü azaltılmış oldu.

Kredi kullanacaklar bu habere dikkat! BDDK dan kısıtlama kararı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön