29 / 03 / 2024

Kripto borsası yüzünden bir gecede tüm paralarını kaybettiler!

Kripto borsası yüzünden bir gecede tüm paralarını kaybettiler!

Kısa sürede zengin olmak için kripto para borsasına yatırım yapmak isteyen bazı vatandaşlar tüm servetini kaybetti. İşte kripto para yüzünden mağdur olan vatandaşlar...



Kripto para sayesinde servetini katlayanlar olduğu gibi zarara uğrayanlar da oldu. Posta'da yer alan habere göre; kripto para borsası yüzünden evi ve arabasını kaybeden vatandaşlar bulunuyor. Bazı vatandaşlar kredi çekerken bazı vatandaşlar boşandı, kimileri de borç nedeniyle hayatına son verdi. Sağlıkçıdan işçiye, hukukçudan her kesimden iş sahibi vatandaşlar kripto para yüzünden tüm varlığını kaybetti.

Kripto para borsası yüzünden mal varlığını kaybeden vatandaşlar aynı cümleyi kuruyor: “Arkadaşlarımdan duydum, herkes yüksek kâr elde ediyordu.”

Mağdurlardan Mustafa Gider Bitcoin borsasında önce 250 bin TL’sini, daha sonra 65 bin TL ve arabasını, en son ise arkadaşından aldığı 35 bin TL’yi kaybettikten sonra bunalıma girdi. 

İstanbul Kağıthane’de evini satıp tüm parasını kripto paraya yatıran 50 yaşındaki emlakçı Caner Ünal ise tüm parasını kaybedince intihar etti. 

Kripto borsası yüzünden bir gecede tüm paralarını kaybettiler!


İzmir’de yaşayan özel sektör çalışanı Uğur G., arkadaşlarına özenerek parasını satıp kripto para borsasına atılmış"Yaklaşık 1 yıldır oynuyorum. Kimi zaman kâr, kimi zaman da zarar oluyordu. Ama 1-2 kez maaşımı neredeyse kaybettim. Yaklaşık 4 yıl önce para biriktirerek aldığım arabamı kâr yaptığım zaman satmaya karar verdim. 3 bin TL ile 500 TL kazanınca bunu arabamı satarak 100 bin TL ile piyasaya girdim. Ama yüksek para olunca işler hiç öyle olmuyor.

"Yaklaşık 1 yıldır oynuyorum. Kimi zaman kâr, kimi zaman da zarar oluyordu. Ama 1-2 kez maaşımı neredeyse kaybettim. Yaklaşık 4 yıl önce para biriktirerek aldığım arabamı kâr yaptığım zaman satmaya karar verdim. 3 bin TL ile 500 TL kazanınca bunu arabamı satarak 100 bin TL ile piyasaya girdim. Ama yüksek para olunca işler hiç öyle olmuyor.

Kripto paraların ‘ayı sezonu’na denk geldim. Geçen sene araba paramın neredeyse hepsini kaybettim. Şimdi o araba parasından kalan 10 bin TL ile oynamaya devam ediyorum. Kazanırsam arabamı geri alıp bu piyasadan çekileceğim” şeklinde konuştu.

Kripto paralarda batış sadece, paranın değer kaybetmesiyle gerçekleşmiyor. Thodex, Vebitcoin gibi borsaların sistemdeki tüm paralar vurgun yapılmasıyla mağduriyetler meydana geliyor. 

Kripto borsası yüzünden bir gecede tüm paralarını kaybettiler!

İstanbul'da şoför olarak çalışan M.D de bu mağdurlardan biri. 2020'de arkadaşlarının kriptodan para kazandığını duyunca yatırım yaptığını söyleyen M.D ., “22 bin TL ile girdim. Eşimle araba almak için maaşımdan her ay düzenli para biriktiriyordum. Hızlı kâr sağlamak için elimdeki parayı yatırdım. Her şeyi kaybettim. Thodex’e yatırmıştım. Şirketin araba çekilişleri, Dogecoin dağıtımı güvenilir geldi bana. Asgari ücretle yeniden bir birikim sağlamak imkansız gibi” şeklinde konuştu. 

Etrafında kripto para sayesinde çok para kazananlardan etkilenip arabasını satarak yatırım yapan M.A, “İlk başlarda her şey çok güzel gidiyordu. Hangi coin’i alsam yükseliyordu. Kısa sürede paramı 200 bin TL’ye kadar yükselttim. Bitcoin ve alt coinler düşmeye başlayınca panikleyip elimdekileri sattım. Birkaç başarısız al-sat sonucunda elimde 20 bin TL param kaldı. Bu piyasa bana göre değil. Bir ara evi de satıp paralar düşükken alıp zararımı çıkarmak istedim. Bu kez eşim, evi satarsan, ‘Seni boşarım’ tehdidinde bulundu. Sırf bu yüzden aile huzurum kalmadı. Zararımı kapatabilirsem paramı çekip çıkacağım” şeklinde konuştu. 

Bursa'da yaşayan ve 2017'de kripto para piyasasına 100 bin TL ile atılan Y.D.,“O tarihten bu yana kripto paralarım değerlendi. En son hesabımda 3 milyon değerinde kripto param vardı. Eşimle ev alma hayali kuruyorduk. En son hesabımda kalan parayla ev alabilirdik. Ancak batışla birlikte şu an bırakın evi, bu zararın altından nasıl kalkacağız onu düşünüyoruz. Bütün param gitti. Zaten pandemi sebebiyle işlerimiz iyi gitmiyor. Tüm birikimimiz elimizden gitti” dedi.

 Kripto borsası yüzünden bir gecede tüm paralarını kaybettiler!

İstanbul'da bir hastanede çalışan S.A isimli doktor da Ekim ayında kripto para borsasına atıldı.  100 bin TL ile başlayan S.A., en son 300 bin TL yatırdı. S.A., “Zaten şuan pandemi sürecinde stresli çalışma altındayız. Üstüne dolandırılınca maddi ve manevi açıdan büyük bir yıkım oldu benim için” açıklamasını yaptı. 

Çin’de yaşayan Türk vatandaşı G.E. 2020 yılında Thodex’de işlem yaptıranlardan biri. İlk olarak 250 bin TL ile yatırım yapan G.E., “Bu süreçte çok çeşitli kripto para aldım. İki katı kâr elde ettim. Kripto paramın ilerde 200-300 bin dolar olacağını öngörüyordum. Fakat şirketin böyle bir sonu olacağını düşünmemiştim. Çin’de olduğum için saat farkından dolayı anında haberdar olamadım. Psikolojim çok bozuldu. Yurtdışında olmam sebebiyle daha da mağdurum” dedi.

Mersin’de yaşayan fabrika sahibi Y.Ç. de uzun zamandır kripto borsasında alım - işlem yapıyor. Y.Ç., “Pandemi nedeniyle zaten işlerimiz alt üst oldu. Kripto paradan kazandığımla dükkanı işletiyordum. Geçtiğimiz hafta yakın akrabamdan aldığım 40 bin doları Dogecoin’e yatırdım. Ancak öyle bir düşüş yaşadı ki paranın yarısından fazlası eridi. Psikolojim alt üst oldu” şeklinde konuştu.

Kripto paraların toplam değeri 2.5 trilyon doları aştı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön