29 / 04 / 2024

Kripto paralar dünyada nasıl vergilendiriliyor?

Kripto paralar dünyada nasıl vergilendiriliyor?

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, kripto paralara ilişkin vergilendirme usullerine açıklamalarda bulundu. Erdem, Para Dergisi için kaleme aldığı yazıda kripto paralardaki merkeziyetsiz platformları anlattı. 



Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, kripto paralardaki vergilendirme usullerine ilişkin değerlendirmeler yaptı ve dünyadaki örneklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem'in Para Dergisi'ndeki 'Dünya kripto para vergilendirme usulleri' başlıklı yazısı şu şekilde;

Ülkemiz dünyada kripto para işlem hacminde ilk sıralarda yer almaktadır. Büyüyen sektörel faaliyetlere rağmen dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kripto paraların vergilendirilmesine ilişkin net olarak herhangi bir düzenleme henüz bulunmamaktadır. Fakat çalışmaların hızlandırıldığını biliyoruz. 2020 yılının sonlarına doğru kripto paraların vergilendirilmesi ve düzenlemesi kapsamında yayımlanan Yeni Ekonomi Programı'na göre 2021-2023 yılları arasında “kripto paraların edinimi, alım, satım ve devir" işlemlerinde vergi düzenlemelerinin yapılması planlanmıştır.

Kripto paralar dünyada nasıl vergilendiriliyor?

2021 yılından itibaren ise yayımlanan “Ekonomik Reform Paketi" ve "Ekonomi Reformları Eylem Planı” dahilinde vergilendirme düzenlemeleri ivme kazandı. Son olarak 2022 yılında Kripto Varlık Yasa Tasarısı Platformu tarafından “Kripto Varlık Yasa Tasarısı Çalıştayı” raporu yayımlandı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön