26 / 04 / 2024

Kripto paralar Ocak ayının ilk yarısının galibi oldu!

Kripto paralar Ocak ayının ilk yarısının galibi oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Ocak ayının ilk yarısında kripto paralar en çok getiri sağlayan yatırım aracı oldu. İşte kripto paralar ile ilgili son dakika detayları...



Gündemden düşmeyen kripto para piyasası hızlı yükselişlerle adeta nefes aldı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, dün 21 bin 400 dolar seviyelerine kadar çıkan Bitcoin, ABD’de piyasaların kapalı olması, Çin’den gelen olumsuz veriler ve kripto para piyasasında yaşanan kar satışlarıyla tempolu yükseliş serisine kısa bir süreliğine ara verdi. Aktarılan detaylara göre, 20 bin 600 dolarlara kadar gerileyen ve güç toplayan Bitcoin, bu sabah saatlerinde 21 bin 150 dolar seviyelerinden alıcı buluyor. Ethereum ise 1.600 dolar bölgesini görüp ret aldıktan sonra 1560 dolar bölgesinde fiyatlanıyor. Yine verilen detaylara göre, kripto para piyasasının toplam piyasa değeri de 1 trilyon doların biraz altında 980 milyar dolar seviyesinde.

Fet, Sand, Vidt, Amp, Mdx ve Alpha gibi kripto altcoinlerde de yükseliş rüzgarı hız kesmeden devam ediyor. Yine verilen detaylara göre, birçok altcoin yıl başından bu yana yüzde 50 ile yüzde 100 arasında yükselirken kripto para piyasası bu dönemde en çok getiri sağlayan yatırım aracı olmayı da başardı.

Kripto paralar Ocak ayının ilk yarısının galibi oldu!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, dün ABD piyasaları Martin Luther King Günü olması nedeniyle kapalıydı ve kripto para piyasasında da hareket sınırlı oldu. Gündemden düşmeyen kripto para piyasasıyla beraber küresel hisse senedi piyasaları da yeni yıla adeta ralliyle girdi. Kripto para piyasası bu dönemde yüzde 30 oranında primlenirken MSCI Asya ve MSCI gelişen ülkeler endeksi yılbaşından bu yana yüzde 11 ve yüzde 12 primli seyrediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön