23 / 04 / 2024

Kripto paralardaki riskler gündemde!

Kripto paralardaki riskler gündemde!

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Randal Quarles, kripto paralarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Quarles, kripto varlık ve sabit coinlerden kaynaklanan riskleri de göz ardı etmediklerine dikkat çekti.



Fed Yönetim Kurulu Üyesi Randal Quarles, düzenleyici kuruluşların inovasyonun önüne geçmek gibi bir amaçları olmadığına ancak kripto varlık ve sabit coinlerden kaynaklanan riskleri de göz ardı etmediklerine dikkat çekti.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Madrid’teki finansal istikrar konferansında açıklamalarda bulunan Randal Quarles, dijital varlıkların şu an için küresel finansal sisteme bir tehdit oluşturmadığına fakat düzenlemelerin kapsamadığı finansal hizmetlerin sistemsel problemlere neden olabileceğine vurgu yaptı. 

Kripto paralardaki riskler gündemde!

“Tarihten öğrendiğimiz kadarıyla düzenlenmeyen boşluklarda operasyonlarını sürdüren banka dışı finansal kuruluşlar ve bunların ürünleri bir gün sistemsel sorunlara yol açabiliyor” ifadelerini kullanan Quarles, Finansal İstikrar Kurulu’unun (FSB) kripto varlıkları ve sabit coinleri yakından izlediğini dile getirdi. 

Kripto paralardaki riskler gündemde!

Quarles, düzenleyici ve yol gösterici çerçevenin inovasyonu baltalamaması ancak aynı zamanda da meydana gelebilecek riskleri engellemesi gerektiğini belirtti.

Bitcoin tarihi zirveye koşuyor!

Kripto para kullanmanın hükümleri neler?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön