19 / 04 / 2024

Bitcoin tarihi zirveye koşuyor!

Bitcoin tarihi zirveye koşuyor!

ABD'nin düzenleyici kuruluşu SEC, ilk Bitcoin vadeli fonlarını (ETF) onayladı. İlk Bitcoin ETF'lerinin bu hafta işlem göreceği haberinin açıklanmasından sonra Bitcoin Nisan'da yaptığı tarihi zirvesine yaklaştı.



Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin, geçen Nisan'daki tarihi zirvesi olan 64 bin dolar seviyesinin hemen altında işlem görüyor.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; ABD’li düzenleyici kuruluş SEC ilk Bitcoin vadeli fonlarını onayladı. Bitcoin vadeli işlem kontratlarına dayalı borsa yatırım fonunun bu hafta işlem görmeye başlayacağı ifade edildi. 

Bitcoin tarihi zirveye koşuyor!

40’A YAKIN ŞİRKET BEKLİYOR

Geçen yaz Bitcoin Stratejisi ETF’si için başvuru yapan ProShares, gelecek hafta piyasaya sürülen ilk şirket olabilir. İlk karar sonrasında sırada bekleyen 40’a yakın ETF başvurusu var. 

SEC Başkanı Gary Gensler, vadeli işlemlere dayalı ürünlerin mevcut yasalar sebebiyle daha güçlü yatırımcı koruması sağladığını belirtti.

TWİTTER’DAN MADENCİLİK ADIMI

SEC’in izninin yanı sıra Cuma günü açıklamalarda bulunan Twitter CEO’su Jack Dorsey, Bitcoin madencilik sistemi kurmayı değerlendirdiklerine dikkat çekti. Dorsey, planladıkları sistemin küresel ölçekte bireylere ve şirketlere açık olacağına ve sistemin açık kaynaklı yazılım temelinde öngörüldüğüne vurgu yaptı. 

Twitter CEO’sunun açıklamasının da Bitcoin’in artışında etkili olduğu belirtiliyor.

Bitcoin tarihi zirveye koşuyor!

BİTCOİN VE ETHEREUM’DA SON DURUM

Bu gelişmeler sebebiyle yükselişini sürdüren Bitcoin, 62 bin 300 seviyelerinde görülürken Ethereum 3 bin 800’lü seviyelerde bulunuyor. Bitcoin’in Nisan 2021'de ulaştığı zirvenin üzerine çıkıp çıkamayacağı ise yakından izleniyor.

Kripto para kullanmanın hükümleri neler?

Bitcoin aracıyı ve masrafları ortadan kaldırdı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön