25 / 04 / 2024

Kripto varlıklarda son durum ne? Bitcoin ve Ethereum kaç dolar oldu? İşte 1 Eylül 2022 fiyatları…

Kripto varlıklarda son durum ne? Bitcoin ve Ethereum kaç dolar oldu? İşte 1 Eylül 2022 fiyatları…

Kripto varlık piyasası, FED’in son açıklamasının ardından 20 bin doların altına kadar düşmüştü. Haftaya da  sert bir düşüşle başlayan Bitcoin, Ethereum gibi kripto paralar hafifçe yükselerek psikolojik sınırın üzerinde tutunmaya çalışıyor.



Kripto varlıklarda son durum ne? Bitcoin ve Ethereum kaç dolar oldu? İşte 1 Eylül 2022 fiyatları…

Dünya genelinde yaşanan faiz artışlarının ardından Bitcoin ve kripto paralar sert bir düşüş sergiledi. Haftaya 20 bin doların altına düşerek giren Bitcoin’de ise sert düşüş hafif de olsa tersine döndü.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın enflasyon hakkında yaptığı son açıklamalar kripto varlık piyasasını da etkiledi. Powell yaptığı konuşmada, “Enflasyonu düşürmek için acılı bir dönemden geçeceğiz” dedi. Geçtiğimiz hafta bir sempozyumda piyasa değerlendirmesi yapan Avrupa Merkez Bankası (ECB) yöneticileri de benzer açıklamalarda bulundu.

Açıklamaların ardından kripto para piyasası aşağı yönlü bir eğilime girdi. Geçen hafta 22 bin dolar seviyelerinde işlem gören Bitcoin, bu hafta başında 20 bin doların altına kadar düştü. Bitcoin’deki hareketliliğin ardından toplamda, 100 milyar doların buharlaştığı belirtiliyor.

Bitcoin, 18 bin 905 dolara kadar düştüğü 13 Temmuz’dan sonra ilk kez 20 bin doların altına geriledi.

Öte yandan dün, İran’da tartışılan kripto varlıkların ithalatta kullanımına yönelik yasanın onaylandığı duyuruldu.

İran'da onaylanan kripto varlık yasası sonrasında şirketlerin, ithalat yaparken dolar ve euro yerine kripto para ile ödeme yapabilecekleri bildirildi.

Son bir hafta içinde Bitcoin’de yaşanan değer kaybının yüzde 6’ya yaklaştığı belirtiliyor.

Bitcoinden sonra en yüksek hacimli kripto para olan Ethereum ise yüzde 5.8 düşüş yaşadı. Geçtiğimiz hafta 1700 dolar civarında işlem gören Ethereum, hafta başında 1486 doların altına geriledi.

Küresel kripto para piyasasının değeri son 24 saatte yüzde 2.1 düşerek, 1,01 trilyon dolara geriledi. Toplam kripto para işlem hacmi ise 24 saatte 65,2 milyar olarak gerçekleşti.

İşte, değer kaybetmeye devam edenen kripto varlıkların 1 Eylül 2022 fiyatları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön