16 / 04 / 2024

Kriz ArmoniPark'a yaradı

Kriz ArmoniPark'a yaradı

ArmoniPark'ın Küçükçekmece'nin tek alışveriş merkezi olduğunu belirten Genel Müdür Muhsin Erkoç, "Bölgede rakibimiz yok, outlet olmamız nedeniyle de kriz bize yaradı" dedi.



Özsaya İnşaat'ın 50 milyon euro'luk yatırımla İstanbul Sefaköy'de kurduğu ArmoniPark, bölgenin ilk ve tek alışveriş merkezi. ArmoniPark Genel Müdürü Muhsin Erkoç, gündüz nüfusu bir milyonu geçen bölgede, AVM eksikliğini görerek harekete geçtiklerini ve Nisan 2008'de merkezi açtıklarını söyledi. Erkoç, ArmoniPark için "Şehrin merkezinde yürüme mesafesinde 350-400 bin nüfusa hitap ediyoruz" dedi.

30 firma girmek için sırada

Outlet merkezi olma avantajı ile komşu ilçelerden müşteri çektiklerini belirten Erkoç, 6 katlı AVM'de 95 mağaza olduğunu bildirdi. AVM'de boş mağaza bulunmadığını vurgulayan Erkoç, 30 firmanın girebilmek için sırada beklediğini söyledi. Erkoç, "Krizin etkisini artırdığı, birçok AVM'de kapanan mağazaların yerine yenilerinin açılmadığı bir dönemde bu iyi bir rakam" şeklinde konuştu.

Alışveriş yer değiştirdi

Krizin ArmoniPark'a olumlu yansıdığını belirten Erkoç, "İnsanlar şu anda outleti tercih ediyor. Bu da bize yarıyor" dedi. Krizde zora giren ya da kapanan AVM'ler olduğunu hatırlatan Erkoç, "Temel sorun AVM'lerin ihtiyaca bakılmadan ve hızla açılmış olması. Sadece Haramidere'den Beylikdüzü'ne kadar 9 AVM var. Bir AVM zihinlerde yer etmeden yenisi açılırsa, hiçbiri iş yapamaz" dedi.

İkinci AVM 2010'da

Aralıktaki 1 milyon ziyaretçinin 12 milyon dolar bıraktığını, bunun ocakta da aynen devam ettiğini belirten Erkoç, yüzde 35 ciro artışı sağladıklarını söyledi. İstanbul'da sayıları 9-10 arasında olan outletler arasında yoğunluk ve müşterinin kabullenmişliği açısından ilk üçte yer aldıklarını belirten Erkoç, "2009 için ikinci AVM projemiz vardı ama kriz nedeniyle 2010'a erteledik. Acil ihtiyacımız olmadığı için acele etmiyoruz" dedi.

Posta

Geri Dön