16 / 04 / 2024

Kriz kahini, kripto piyasasını yerden yere vurdu! Roubini’den Binance CEO'suna zehir zemberek sözler!

Kriz kahini, kripto piyasasını yerden yere vurdu! Roubini’den Binance CEO'suna zehir zemberek sözler!

Dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini, dünyanın en büyük üçüncü kripto borsası olan FTX'in çökmesinin ardından kripto varlık piyasasını adeta yerden yere vurdu. Roubini, aralarında Binance'in de yer aldığı piyasanın büyük oyuncuları için “yozlaşmış” ifadesini kullandı.



Kriz kahini olarak tanınan ekonomist Nouriel Roubini, kripto para birimini ve kripto dünyasının bazı büyük oyuncularını "tamamen yozlaşmış bir ekosistem" olarak tanımladı.

CNBC'den Dan Murphy'nin Çarşamba günü Abu Dabi Finans Haftası'nda ev sahipliği yaptığı bir panelde değerlendirmelerde bulunan Roubini, kriptonun yedi C'si olduğunu söyledi ve bunları şöyle sıraladı: Gizlenmiş (concealed), yozlaşmış (corrupt), dolandırıcılar (crooks), suçlular (criminals), düzenbazlar (con men), karnaval bankacıları (carnival bankers) ve son olarak, aynı konferansta bir önceki panelde konuşan CZ olarak bilinen kripto borsası Binance CEO’su Changpeng Zhao.

Kriz kahini Roubini, FTX’in iflasına giden süreçten bahsederek son birkaç haftadan çıkan dersin bu insanların buradan gitmesi gerektiği olduğunu söyledi ve  "CZ ve Binance'in Birleşik Arap Emirlikleri’nde faaliyet gösterme lisansına sahip olduğuna inanamıyorum" diye ekledi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön