23 / 04 / 2024

Kronospan SFC Entegre ile ortaklık için anlaştı

Kronospan SFC Entegre ile ortaklık için anlaştı

Dünyanın en büyük ahşap malzeme üreticisi Avusturyalı Kronospan, en dayanıklı ahşap kapıyı yaratan İSO II'inci 500'ün zirvesindeki Kastamonulu SFC Entegre ile ortaklık için anlaştı



Global markaların Türkiye ilgisi sürüyor. Son dönemde Türkiye'de büyümek için kolları sıvayan firmalar arasına Avusturyalı Kronospan da katıldı. Dünyanın sayılı ahşap malzeme üreticilerinden Kronospan, dünyanın ilk yanmayan ahşap kapısını üreten Kastamonulu SFC Entegre Orman Ürünleri şirketine ortak oluyor. SFC Entegre Genel Müdürü Hasan Ceritoğlu, Kronospan'ın geçen yıl 3 milyar euroya yakın ciro elde ettiğini ve Avrupa'nın en büyük ahşap malzeme üreticisi olduğunu söyledi. Kronospan'ın bu yıl İSO İkinci 500'de zirvede yer alan SFC Entegre ile işbirliği hakkında detaylı bilgiyi karşılıklı anlaşma gereği açıklamayacaklarını belirten Ceritoğlu, 'Kronospan Türkiye'de ciddi bir büyümek istiyor. Yatırım olarak da planlamaları vardı ve SFC ile başladılar' dedi. 300'den fazla çalışanı ile geçen yıl 97.9 milyon TL'lik ciro yapan SFC Entegre, İSO İkinci 500 listesinde 2'nci sırada yer aldı. Kastamonu merkezli SFC Entegre hem Türkiye'de hem de dünyada birçok ilke sahip. Japonya'da dayanıklılığı sayesinde özel malzeme olarak değerlendirilen OSB'nin Türkiye'deki ilk üreticisi olan SFC Entegre, global anlamda da çok önemli bir patent sahibi. ABD, İngiltere, TÜBİTAK ve birçok üniversitede teste giren monoblok ahşap kapı ile SFC Entegre, dünyanın en uzun ömürlü kapısının da yaratıcısı. 200 derecelik ateşe 39 dakika dayanabilen Dortek markalı monoblok kapı, yapılan testlerden darbelere 4, sese ise 2 kat daha fazla dayandığı ortaya çıktı ve global patenti almaya hak kazanmıştı.

12 BİN çALIşžANI VAR
2001 yılında Türkiye'ye adım atan Kronospan ise 1897 yılında kurulmuş bir şirket. 21 ülkede faaliyet gösteren Kronospan, geçen yıl 3 milyar euroluk ciro yaptı. Dünyanın en büyük ahşap ve orman ürünü üreticisi olarak kabul edilen, Kronospan'ın 12 bin çalışanı bulunuyor.
Sabah/Kerim Ülker


Geri Dön