25 / 04 / 2024

KTO: TOKİ asli işlerine dönerse inşaat sektörü rahatlar

KTO: TOKİ asli işlerine dönerse inşaat sektörü rahatlar

KTO  Başkanı Kilci, TOKİ'nin asli işlerine dönmesinin inşaat sektörünü rahatlatacağını söyledi



 Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin stadyumlar, lüks alışveriş merkezleri, rezidanslar ve jandarma karakolları dahi yapmaya başladığını söyleyen KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, "TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar belki iyi niyetli olabilir ama belli kimselere iş çıkarmak doğru bir şey değil" dedi. 2001 yılında çok şiddetli bir krizin yaşandığını hatırlatan Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Kilci, "Bu krizde, bir çok kamu kuruluşunun görev zararları çıktı. TOKİ'nin de görev zararları vardır. Şu anda kapalı bir şekilde hareket ediyor. TOKİ'nin bazı bankalardan kredi kullandığı bilgileri geliyor.  TOKİ  şu anda ekonomik sıkıntı içinde" diye konuştu.

TOKİ'nin yaptığı konutlarda, bir çok hak sahibinin oturmadığını söyleyen Başkan Hasan Ali Kilci, şu şekilde konuştu:

"Yol yakınken Erdoğan Bayraktar ve TOKİ gerçek hüviyetine dönmeli. Asli işlerini yapmalıdırlar diye düşünüyorum. İşi hür teşebbüse bırakmalıdırlar. Bu şekilde sıkıntılar içinde bulunan inşaat sektörünün biraz rahatlaması sağlanabilir. İnşaat sektörü bilindiği gibi ekonominin lokomotifi durumunda. Yaklaşık 500 sektörü ilgilendiren bir sektör. Bu sektörün ilerlemesi için bir yok açılmalı.

Suni gündemlerden uzaklaşarak gerçek gündeme, ekonomiye dönülmeli. Ekonomide bir açılım olduğu zaman insanlar rahata kavuşur. İnsanlar mutlu olur. Şu anda insanlar mutlu değil. Ekonomik olarak rahatlama sağlandığında, ülke de güçlü bir konuma gelir."
Sabah/Emlak

Geri Dön