26 / 04 / 2024

Küçük ve orta ölçekli inşaat firmaları Amerika pazarında daha şanslı!

Küçük ve orta ölçekli inşaat firmaları Amerika pazarında daha şanslı!

MÜSİAD Amerika Başkanı Ayhan Özmekik, Amerika pazarında yatırım yapmak isteyen küçük ve orta ölçekli inşaat firmalarına, "Buraya yatırım yapmak isteyenlerin doğru yerlerde, doğru insanlardan destek almalarını özellikle tevsiya ediyorum" önerisinde bulundu..



MÜSİAD Amerika Başkanlığı’na yönetim kurulu kararıyla seçilen Ayhan Özmekik, 1 yıl içinde üye sayısını 80’den 250’ye çıkarmanın öncelikli hedefleri olduğunu belirtti.

Amerika’ya 12 yıl önce öğrenci olarak geldiğini ve Manhattan’da sebze-meyve tezgahlarında çalıştığını anlatan Özmekik, bir yandan çalışıp bir yandan da master’ını yaptığını söyledi.

Dünya Gazetesi’nden Dilek Eski Bezirgan’ın haberine göre, iş hayatına çalıştığı tezgahı satın alarak girdiğini ifade eden Özmekik, şuanda New York’da Park Café’nin işletmeciliğini yapıyor. 

Özmekik, MÜSİAD Amerika Başkanlığı’na seçilmeden önce New York Temsilcisi olduğunu da anımsatarak, yeni döneme ilişkin hedeflerinden bahsetti. Özmekik, şu açıklamaları yaptı:

Vatandaşa yakın ofisler

Küçük ve orta ölçekli inşaat firmaları Amerika pazarında daha şanslı!

“Üye sayımız şu an 80. Amerika’da birçok eyalette üye ve temsilcilerimiz var. Herkesi üye yapalım bir düşüncemiz yok. Üyenin çok kazanması ya da çok istihdam sağlaması önemli değil, tek başına da bir iş yürütüyor olabilir. Önemli kriter ilkeli olması. İki üyenin referansı gerekiyor aynı zamanda. Hedefim üye sayısını 1 yıl içinde 250’üyeye çıkarmak. Genel kurulumuzu da kış aylarında yapmayı hedefliyorum. Ofislerimiz genellikle halktan uzak yerlerde. İş dünyası ile vatandaşların biraraya gelebileceği yerlere taşımayı planlıyorum ofisleri. Örneğin New Jersey’de Türkler’in en yoğun yaşadığı yer olan Paterson’a ofis açmayı planlıyorum. Vatandaş odaklı olmayan hiç bir kurumun başarılı olacağına inanmıyorum. Ofislerde kütüphanelerimiz olacak. İş dünyasına yönelik yatırım desteklerimizin yanı sıra kesinlikle vatandaşların günlük hayattaki sorunlarına da çözüm bulacağız. Yuvarlak masa toplantılarımız olacak. Bu toplantılarda iş dünyasının yanı sıra vatandaşların sorunlarını da masaya yatıracağız. Daha çok yatırımcının buraya gelmesinin sağlamanın yanı sıra Türkiye’ye de yatırımın gitmesi noktasında da desteklerimiz olacak. “

“Kapımız herkese açık”

MÜSİAD Amerikanın siyasi bir kuruluş olmadığını, ancak devletin çıkarlarının her zaman koruyacaklarını ileten Özmekik, sözlerine şöyle devam etti: 

“İş dünyası kuruluşu olabiliriz, ancak devletimizin çıkarı söz konusu olduğunda desteğimizi gösteririz. Örneğin 15 Temmuz olayından hemen sonra o zamanki başkanımız hemen çıkıp devletimizn yanında mesaj vermiştir. Tüm dünyadaki MÜSİAD başkanlarımız benzer açıklamalar ile desteklerini göstermiştir. Yarın devletimiz bize ihtiyaç duyarsa sokağa da çıkarız. Şunu söylemek isyiyorum özellikle kapımızı herkese açık. Burada yaşayan farklı dernek ya da vakıflarda kendilerine yer bulamamış, ancak hizmet etmek isteyenler olabilir. Kapımız onlara açık olduğu gibi Türkiye’e yaşayan herkese de aynı mesajı vermek istiyorum. Üye olması şart değil.”

Tavsiyeler

Amerika’da yatırım yapmak isteyenlere öncelikle Amerika pazarını gözlerinde büyütmemeleri gerektiğini söyleyerek, pazara öncelikle ofis açarak girmelerini ve araştırma yapmalarını önerdi. Özmekik, bu pazara girmek isteyenler için her zaman destekçileri olacaklarını söyleyerek, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Küçük ve orta ölçekli firmaların Amerika pazarında daha şanslı olduğunu düşünüyorum. Temizlik, inşaat ve inşaat ürünleri, tekstil, halıcılık ve gıda sektörleri bu pazarda yerini bulur. Buraya yatırım yapmak isteyenlerin doğru yerlerde, doğru insanlardan destek almalarını özellikle tevsiya ediyorum. Özellikle bu konuda dikkat etmeleri gerekiyor, çünkü kandırılabiliyorlar."

MÜSİAD Bosna Hersek'te şube açtı!


Geri Dön