25 / 04 / 2024

Küçükbay İzmir'de By Tower projesine başlayacak!

Küçükbay İzmir'de By Tower projesine başlayacak!

Yurt içi ve dışı yatırımlarla sürekli büyüyen Küçükbay AŞ, "By Tower" adını verdiği 90 bin metrekare kullanım alanı olan ultra lüks bir kuleyi kente kazandırmak için kolları sıvadı. Kulenin temeli üç ay içinde atılacak.



Türkiye yağ sanayinin önde gelen kuruluşlarından Küçükbay A.Ş. yatırımları ve tüketiciye yönelik, istihdam artırıcı çalışmaları ile dikkat çekiyor. Yurt içinde İstanbul, Tekirdağ, Adana,  İzmir  Atatürk Organize Sanayi Bölgesi AOSB, Kemalpaşa Akalan, yurt dışında Amerika, Japonya ve Etiyopya da yatırımlarına hız kazandıran Küçükbay A.Ş, bünyesine kattığı "Ekiz" yağ markası ile yeni bir ivme kazandı. 


"Başarıyı yakalamak zor değil"

Turkuvaz Medya Grubu Ege Temsilcisi Hüseyin Kocabıyık, Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı ve ekibine Kordon Kule'de ev sahipliği yapan Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, "Ege Bölgesi'ni sanayide ilk sıralara taşımak görevimiz. Birbirimize sıkıca kenetlenirsek bu başarı zor değil. Burada gazetemiz Yeni Asır'a da daha büyük görev düşüyor" şeklinde konuştu. 


3 yılda tamamlanacak

Bu yıl yüzde 30'u konut, yüzde 70'i ofis olarak tasarlanan ve 3 yılda tamamlanması planlanan ultra lüks bir inşaat projesinin de startını vereceklerini bildiren Ahmet Küçükbay, 52 katlı "By Tower" projemizin, brüt kullanım alanı 90 bin metrekare olacak. 2015'in ilk çeyreğinde temel atmayı planlıyoruz. Şu anda İstanbul'dan sektörün önde gelen üç firmasıyla görüşme halindeyiz. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Projenin işletme aşamasınında Küçükbay Grup adına yakışır bir şekilde olması için bu konuda uzmanlaşmış bir markayla işbirliği yapmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.


"2015'ten umutluyuz" 

2015 yılından umutlu olduklarını, Küçükbay A.Ş.'nin büyüme hedeflerinde hız kesmeden yola devam edeceğini açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, küresel ve yerel boyutlarda ekonomik ve siyasi risklerin artış gösterdiği, istikrarsızlıkların oluşturulmak istendiği bir ortamda ekonomik dönüşüm paketlerinin, Türkiye ekonomisinin içerde ve dışarıda elini güçlendirecek niteliklere sahip olduğunu söyledi. Dünyada devam eden ekonomik belirsizlik ortamının 2015 yılında da devam etmesi durumunda, ülkemizin de bu ortamdan etkilenebileceğine dikkat çeken Küçükbay, "ABD'nin faiz artırımına gideceğine dair beklentiler, Euro bölgesinde devam eden ekonomik durgunluk ortamı, petrol fiyatlarında meydana gelen düşüşler ve Rusya'da son günlerde beliren ekonomik sıkıntılar, ekonomik açıdan küresel piyasada birer risk unsuru taşısa da hükümetimizce alınan ekonomik tedbirler bu koşulların ülkemize olan etkisinin hafif atlatılacağı sinyallerini veriyor" dedi. 

Küçükbay, "Dünyadaki belirsizlikler şu anda Türk ekonomisinin en büyük riski. Ama ben pozitif ayrışma noktalarının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bütün gelişmekte olan ülkelere göre 2015 yılına girilirken ülkemizin daha şanslı bir konumda olduğunu görmekten mutluyum" şeklinde konuştu. Petrol fiyatlarına bağlı olarak dolarda yaşanan dalgalanmaların özellikle hammadde sağlanmasında bitkisel yağ sektörünü de doğrudan ilgilendirdiğini belirten Küçükbay, "Türkiye yağ üretiminde önemli aşama kaydetti. Bugün gerek ayçiçek ve gerek zeytinyağı üretiminde geçmiş yıllara oranla oldukça iyi bir noktadayız. Hükümetimizin dile getirdiği 25 maddelik dönüşüm programı önem taşıyor. İthalata olan bağımlılığın azaltılmasını, öncelikli teknoloji alanlarının ticarileştirilmesini, kamu alımlarının teknolojiyi geliştirici olmasını ve enerjide verimliliği yükseltmeyi amaçlayan bu programla reel sektörün güçlendirilmesi amaçlanıyor. Bu yönde atılan adımlar Türkiye'nin geleceği için oldukça önemli" görüşünü paylaştı.


Orkide'ye büyük kardeş getirdik

Türkiye'nin köklü yağ kuruluşu Ekiz Zeytinyağları'nı Küçükbay A.Ş. bünyesine katarak Orkide markasına büyük bir kardeş getirdiklerini sözlerine ekleyen Ahmet Küçükbay, Ekiz'le yağ sanayiinde bu yıl büyüyeceklerini belirtti.


Yeni Asır


Geri Dön