19 / 04 / 2024

Küçükçekmece Arena, yılsonunda hizmete giriyor!

Küçükçekmece Arena, yılsonunda hizmete giriyor!

İstanbul yılsonunda modern ve büyük bir gösteri merkezine daha kavuşuyor. Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapılan, kültür ve sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapacak Küçükçekmece Arena, yılsonundan itibaren konserler, gösteriler ve uluslararası organi



KABA İNŞAATI TAMAMLANDI
Türkiye'nin en büyük gösteri merkezi olacak ve kaba inşaatı tamamlanan Küçükçekmece Arena 10 bin kişilik kapalı, 30 bin kişilik açık amfi tiyatro olmak üzere 40 bin kişi ağırlayabilecek. 1305 metrekarelik kapalı spor salonu, 704 metrekarelik sahne ve 592 araçlık otoparka sahip olan Küçükçekmece Arena, yılsonunda faaliyete geçecek. Roma dönemi yapılarından (M.S. 106) Efes Celsus Kütüphanesinden esinlenerek Halkalı'da yapılan gösteri merkezinin, bölgenin kültürel anlamda gelişmesine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

‘Çevresi de dönüşecek’
Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “Bu sadece İstanbul'un değil Türkiye'nin yegâne gösteri merkezi olacak. Bu mega proje, çevresini de dönüştürerek yeni yaşam alanları, yeni sosyal alanlar kazandıracak. Küçükçekmece Arena'da bir tarafta tarih olacak bir tarafta da modern çizgiler yer alacak. Büyük bir yatırım. Bu devasa gösteri merkezi, bölgede sosyal yaşama hizmet edecek. Bu manada da profesyonel destekler alacağız" diye konuştu.

Gökhan ARTAN / Habertürk


 


Geri Dön