28 / 03 / 2024

Küçükçekmece Arena'nın iklimlendirme de tercihi FORM oldu!

Küçükçekmece Arena'nın iklimlendirme de tercihi FORM oldu!

Türkiye’de, amfi tiyatro konseptinde inşa edilen gösteri merkezleri arasındaki “EN BÜYÜK GÖSTERİ MERKEZİ” unvanına sahip olan “Küçükçekmece Arena”, iklimlendirme ihtiyacını LENNOX marka paket klimalar ile sağlıyor...



30 dönümlük arazi üzerinde kurularak Türkiye’de, amfi tiyatro konseptinde inşa edilen gösteri merkezleri arasındaki “EN BÜYÜK GÖSTERİ MERKEZİ” unvanına sahip olan Küçükçekmece Arena, özel sahnesi, mimarisi, ışıklandırma ve  ses sistemiyle uluslararası prodüksiyonlara ve Türkiye genelinde yapılan önemli etkinlik ve konserlere ev sahipliği yapmak amaçlarıyla planlanmış önemli bir yatırım olarak dikkat çekiyor.


Proje kapsamında toplam soğutma kapasitesi 2700 kW olan Rotary tip ısı geri kazanımlı 11 adet LENNOX marka paket klima kullanılıyor. Kapalı alanda yaklaşık 10 bin kişilik seyirci kapasitesine sahip olması nedeniyle ihtiyaç duyulan taze hava oranı oldukça yüksek olan Küçükçekmece Arena, projede kullanılan LENNOX paket klimalardaki hava kalite sensörü sayesinde, taze hava oranı içerideki insan sayısına göre otomatik olarak ayarlanabiliyor. Bu sayede gereksiz taze hava alınmasının önüne geçilerek önemli oranda enerji tasarrufu sağlanıyor. Taze hava ihtiyacının artması durumunda ise paket klimalarda kullanılan rotary tip ısı geri kazanım sayesinde dışarı atılan ısıtılmış ya da soğutulmuş havadan önemli oranda enerji tasarrufu  sağlanıyor.


Küçükçekmece Arena’nın açık ve kapalı tribünlerindeki izleyici sayısının (toplam 35.000) fazla olması nedeniyle yılın önemli bir bölümünde soğutma ihtiyacı duyuluyor. Paket klimalarda standart olarak bulunan free cooling özelliği sayesinde özellikle geçiş mevsimlerinde bu soğutma ihtiyacı düşük dış hava sıcaklığı nedeniyle %100 dış hava ile sağlanıyor. Bu sayede de yüksek bir enerji tasarrufu elde ediliyor. LENNOX paket klimalarda  entalpi kontrollü ekonomizer standart olarak sunuluyor.    



Geri Dön