19 / 04 / 2024

KUDEB’den türbelere restorasyon çalışması!

KUDEB’den türbelere restorasyon çalışması!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi KUDEB Daire Başkanlığı Araban ilçesindeki Sa’d Bin Ebi Vakkas Hz. Türbesinde restorasyon ve çevre düzenlemesi başlattı.



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçeler ile Araban, İslahiye, Nurdağı, Oğuzeli, Nizip, Yavuzeli'nde bulunan inanç turizmine yönelik bölgeleri tadilat ve restorasyon yaparak turizme kazandırıyor. Proje kapsamında Araban ilçesine bağlı ziyaret kırsal mahallesine hakim tepe üzerinde bulunan Sa’d Bin Ebi Vakkas Hz. Türbesinde devam eden restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yöre halkının takdirini topluyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi KUDEB Daire Başkanlığı Şube Müdürü Nuri Gazyağcı,’’Gaziantep sınırları içinde bulunan 28 adet türbenin restorasyonunu yaparak inanç turizmine yeniden kazandırmayı planlıyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kültür Bakanlığı ile tespiti yapılan 28 adet türbenin rölöve, restorasyon ve çevre düzenleme projelerini tamamlanmıştır. Büyükşehir Belediyesi KUDEB Daire Başkanlığı projeyi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurul kararı ile onaylatarak restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları başlarken, yapılan çalışmalar ile Araban ilçesine bağlı ziyaret kırsal mahallesine hakim tepe üzerinde bulunan Sa’d Bin Ebi Vakkas Hazretlerinin Türbesinin cephesinde, çatısında, kubbesinde, kapısında, sandukasında ve bahçe duvarında, tuvalet ve abdest alma yerinde, türbe çevresinde zemin kesme bazalt ile döşenerek restorasyon ve peyzaj düzenlemesi ile aydınlatma armatörleri takma çalışmalarının başladı. Tüm bu uygulamaların kısa sürede tamamlanması planlanıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bu çalışmasıyla, günümüze kadar ulaşan ziyaret merkezlerinin çevre düzenlemesi, aydınlatma, ulaşım gibi konuları iyileştirilmesini ve tanıtımını yaparak ziyaretçi sayısının artırılmasını hedefliyor’’ diye konuştu.


Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi KUDEB Daire Başkanlığı tarafından ilçeye bağlı ziyaret kırsal mahallesine hakim tepe üzerinde bulunan Sa’d Bin Ebi Vakkas Hazretlerinin türbesinde yapımına başlanan restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti.


Olay Medya 



Geri Dön