28 / 03 / 2024

Kocaeli Körfez İlimtepe'de yürütülen yol çalışması TBMM'de!

Kocaeli Körfez İlimtepe'de yürütülen yol çalışması TBMM'de!

Kocaeli Körfez İlimtepe'de yürütülen yol çalışmasına ve çıkan hafriyatın satışıyla ilgili iddialar meclis gündemine taşındı. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli Körfez İlimtepe'de yürütülen yol çalışmasına ve çıkan hafriyatın satışıyla ilgili iddialarla ilgili sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na sordu. 


Tarhan önergesinde "Kocaeli Körfez İlimtepe' de yürütülmekte olan sözde bir yol çalışması bulunmaktadır. İmar da 5.000'lik ne de 1.000'lik planlamaları bulunmayan yol çalışması hakkında iddialar kamuoyunda sıklıkla gündeme gelmektedir." diyerek 7 soru sordu. 


Tarhan 'ın soruları

 

1) Orman Genel Müdürlüğü mülkiyetindeki alanda yapılan çalışma için Körfez Belediyesi Orman Bakanlığından yazılı izin almış mıdır? Körfez Belediyesi'nin bu yol ile ilgili Bakanlığınıza sunduğu imar planı mevcut mudur?


2) İlimtepe yolundan çıkan hafriyatın Derince' de bulunan Safiport Limam'ndaki dolgu alanına tonu 4 Liradan satıldığı doğru mudur?


3) İlimtepe yolu hafriyatı Derince Limanına dolgu malzemesi olarak satılıyorsa Orman Genel Müdürlüğünün hafriyat satışından bilgisi var mıdır? Var ise; Bu satışı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mi? Körfez Belediyesi mi? Yoksa Orman Genel Müdürlüğü bizzat kendisi mi yapmaktadır?


4) İddia edilen hafriyat satışı doğru ise şuana kadar ne kadar kazanç sağlanmıştır.

- Bu kazanç Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin mi? Körfez Belediyesinin mi? Orman Genel Müdürlüğünün mü kasasına girmiştir? 


5) İddia edilen hafriyat satışı doğru ise; yol çalışmasından çıkan hafriyatı Derince Limanına hangi yüklenici firma taşımaktadır?


6)Satış doğru değil ise; çıkan hafriyat nereye dökülmektedir?



7)İlimtepe yol çalışması hangi tarihte kesin olarak tamamlanacaktır?



Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com


 


Geri Dön