19 / 04 / 2024

Kültürpark Platformu: Kültürpark’ta daha fazla betona gerek yok!

Kültürpark Platformu: Kültürpark’ta daha fazla betona gerek yok!

Kültürpark Platformu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark için Koruma Amaçlı İmar Planı ile ilgili başlattığı çalışmanın ardından açıklama yaptı. Açıklamada, Kültürpark’ta daha fazla betona gerek olmadığı belirtildi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde Kültürpark’ın Koruma Amaçlı İmar Planı’na ilişkin çalışma başlatıldı ve Kültürpark Anayasası hazırlandı. BirGün'de yer alan habere göre; çalışma sonrası Kültürpark Platformu yazılı bir açıklamada bulundu.

Açıklamada, Kültürpark’ta yapılaşmanın 9 Eylül Kapısına yoğunlaştığı fakat Kültürpark’ta daha fazla betona gerek olmadığına dikkat çekilerek, “Hangarlar sökülmüş, Odalar Birliği Pavyonu ve Celal Atik yıkılmış; ama yerlerine 20 bin metrekareden fazla bir inşaat zeminine sahip 2 yeni yapı eklenmiştir; bunlar plan taslağında yer almaktadır. Kültürpark Platformu olarak diyoruz ki; yıkmaya gerek yok, inşaata gerek yok. İhtiyaçlarınızı neden Odalar Birliği Pavyonunda çözmüyorsunuz” ifadeleri kullanıldı.

Kültürpark Platformu: Kültürpark’ta daha fazla betona gerek yok!

Platformun Kültürpark yönetiminde söz ve karar hakkına sahip olmak istediği belirtilen açıklamada, “Bir sorumuz da herhangi bir yerinde görmediğimiz Kültürpark’ın, bu kamusal parkın, bu hepimizin olup da kimsenin olmayan alanın nasıl yönetileceğine ilişkin yaklaşımınız. Parkın yönetim meselesine ilişkin İBB Yönetiminin vizyonu nedir? Açıklanmasını bekliyoruz. Kültürpark’ta yapılacak her işin, atılacak her adımın daha önce de olduğu gibi takibinde olacağımızı, muhataplığımızı sürdüreceğimizi, ‘Yaşamdan yana alınacak tüm kararların ve izlenecek her yolun’ destekçisi olacağımızı belirtmiştik. Tüm çalışmalarında bilimsel dayanaklardan kopmadan; kentin aklı, ruhu ve vicdanı olmaya; alanda varlığını sürdüren tüm canlıların sesi olmaya devam edeceğiz” denildi.

Açıklamada son olarak şunlara yer verildi:

“22 Aralık tarihli açık mektubumuzla Sn. Tunç Soyer’e sorduğumuz sorular saklı kalacak şekilde, yukarıdaki paylaşımlarımız konusunda da, taslağı değerlendirecek olan  İzmir  Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin TMMOB İKK ve Platformumuz tarafından yapılan açıklamaları dikkate alınmasının son derece önemli olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Öte yandan şu an ihtisas komisyonlarının gündeminde olan Koruma Amaçlı İmar Planı önerisinin karara bağlanmadan önce bizlerin de toplantıya çağrılması ve önerilerimizin dikkate alınması, Belediye tarafından kamuoyunu tatmin edici bilgilendirmelerin yapılmasının tarihi bir sorumluluk olduğunu, kısaca gecikmiş şeffaflığın sağlanmasını rica ediyoruz.”

Kültürpark Platformu'ndan Tunç Soyer'e açık mektup: Her adımın takipçisi olacağız!


Geri Dön