29 / 03 / 2024

Kültürpark'ta inşaat alanı pazarlığı!

Kültürpark'ta inşaat alanı pazarlığı!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutluer, değişikliğe gidilen Kültürpark planlarına ilişkin konuştu.



Şehir Plancıları Odası  İzmir  Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutluer, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ege'de Sonsöz'de yer alan habere göre; Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu üyesi Zafer Mutluer, değişikliğe gidilen Kültürpark planlarına ilişkin konuştu. Mutluer, konuya ilişkin şunları kaydetti:

Kültürpark ta inşaat alanı pazarlığı!

“Koruma kurulu planın eksikliklerini iletti, Büyükşehir Belediyesi'ne bu kapsamda çalışmalar yapılmış ve mecliste onaylanmış. Bu kapsamda değişikliklerle ilgili bir bilgimiz yok. Bize iletilmeden bir şey söylememiz mümkün değil. Plan ve değişiklikleri, Koruma kurulu toplantısında göreceğiz diye düşünüyoruz. Şu an bir takım bilgiler dolaşıyor ancak resmi olarak bir şey görmeden yorum yapmamız doğru olmaz. Orada bir kere inşaat alanı pazarlığı sürüyor. Bu doğru değil. 35 bin metrekare inşaat alanı vardı ve esas talep, hangarların kaldırılmasıydı. Belli bir inşaat alanında ısrar var, Fuar fonksiyonunu var olması hususunda. Biz burada başka bir şekilde çözülemez mi, hangarlar kaldırılsın ısrarımız var. Plan notları muğlaktı, net ifadeler olması gerektiğini düşünüyorduk. Kurulda benzer önerileri iletmiştik.”

Kültürpark'ın imar planları netleşti!


Geri Dön