25 / 04 / 2024

Kumluca Baysı Deresi üzerine yeni köprü yapılıyor!

Kumluca Baysı Deresi üzerine yeni köprü yapılıyor!

Antalya’nın Kumluca ilçesi Sarıcasu Mahallesi’nde yağmur sularının tarım arazilerine zarar vermemesi için bu suları toplayarak denizle buluşturan Baysı Deresi üzerinde yeni bir köprü inşası başladı...




Antalya’nın Kumluca ilçesi Sarıcasu Mahallesi’nde yağmur sularının tarım arazilerine zarar vermemesi için bu suları toplayarak denizle buluşturan Baysı Deresi üzerinde yeni bir köprü inşası başladı.


Bir çok evin ulaşımını özellikle de kış aylarında kısıtlayan dere üzerine, İl Özel İdare, Kumluca Belediyesi ve Köy Muhtarlığı işbirliğiyle yapılacak olan yeni köprünün temeli atıldı.


Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya yaptığı açıklamada, “Sarıcasu Mahallesi’nde Baysı Deresi üzerinde birçok noktada geçiş var. Bunlardan bazılarını köprüler bazıları ise vatandaşların kendi imkanlarıyla yaptıkları dere geçişleri oluşturuyor. Temelini attığımız köprünün bulunduğu bölgede daha önce incelemelerde bulunduk ve projemizi hazırladık. Şimdi ise projemizi hayata geçirip bölge halkımızı elverişsiz şartlardan, modern geçişlere ulaştırmış olacağız” dedi.


Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce yürütülen çalışmalarda, temeli atılan köprünün önümüzdeki günlerde üst kalıplarının çakılıp, betonunun atılacağı ve en kısa zamanda trafiğe açılacağı belirtildi.



Doğu Rehberi


Geri Dön