26 / 04 / 2024

Kundu-Belek arasına 16 kilometre yol yapılacak!

Kundu-Belek arasına 16 kilometre yol yapılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: "Antalya tarihinin en önemli projelerinden EXPO-Kundu arasına 12 kilometre, Kundu-Belek arasına ise 4,5 kilometre olmak üzere 16,5 kilometrelik yol yapılacak" dedi.



 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizmde alternatif yol ağı gerçekleştireceklerini bildirdi. 


Türel, Antalyaspor'un hizmetine sunulması planlanan tesis inşaatının bulunduğu alanda düzenlediği basın toplantısında, projelerini anlattı.


Boğaçay projesiyle Antalya'nın geleceğine yön verileceğini söyleyen Türel, çalışmanın, Kanal İstanbul'dan sonra Türkiye'nin ikinci "Çılgın Proje"si olacağını belirtti. Türel, projede yaşam merkezleri, halka açık alanlar, yat limanları, marinalar ve restoranların bulunduğunu ifade etti. 


- Taşkın önlemeye yönelik adımlar atılacak


Boğaçay'da 60 bin dekar alanda taşkın önlemeye yönelik adımlar atılacağını belirten Türel, şöyle konuştu:


"Öncelikli olarak taşkın önleme projesini gerçekleştireceğiz. Bundan sonra da Boğaçay'ı halkın hizmetine sunmak için çalışacağız. Boğaçay'ı taşkın önleme projesiyle gerçekleştirdiğimizde 4 bin 600 metreküp debiye göre bir taşkın önleme çalışması yapıyoruz. Projelerini Ağustos ayı sonu itibarıyla nihai hale getiriyoruz. Bunu DSİ ile gerçekleştireceğiz. Projelerimizi sivil dinamiklerle paylaşacağız."


Projede bir ABD ve bir İngiliz firmasının da yer aldığını söyleyen Türel, bütün sivil toplum örgütlerini çalışmaya katkı vermeye çağırdı.


- Alternatif turizm yolları yapılacak


EXPO-Kundu ve EXPO-Belek yolları konusunda da uzun süredir çalıştıklarını anlatan Türel, şunları belirtti:


"Turizmde çok ciddi bir alternatif yol ağı ortaya çıkıyor. Kundu'dan Belek'e 4,5 kilometrelik yeni bir yol açılıyor. Kundu-Belek arası artık 7 dakikaya düşecek. Antalya tarihinin en önemli projelerinden EXPO-Kundu arasına 12 kilometre, Kundu-Belek arasına ise 4,5 kilometre olmak üzere 16,5 kilometrelik yol yapılacak. Proje bedeli 46 milyon 500 bin lira olacak. İhalesini tamamladık. Bu önemli turizm yolunu da Antalya'ya sunmuş olacağız." 


- Alanyaspor için kamp tesisi yapılacak


Yapımı devam eden Antalyaspor tesisleriyle ilgili de bilgi veren Türel, 25 milyon lirayı aşan yatırımla yapılacak alanın 7 Temmuz 2016'da hizmete açılacağını bildirdi.


Antalya'nın ardından Alanyaspor'un da başarılı bir grafik izlediğine değinen Türel, takımın "Süper Lig'in kapısından döndüğünü" hatırlattı.


Antalyaspor'un Süper Lig'e çıkmasından gurur duyduğunu dile getiren Türel, "Alanyasporumuz için de bir kamp tesisi yapmak için gerekli adımları attık. Orman Genel Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğüyle yaptığımız görüşmelerde yer tahsisiyle ilgili süreci başlattık. Alanyaspor kamp tesislerinin de 2016'da proje tesisinin ihalesine çıkmayı planlıyoruz" dedi.


- Konyaaltı'na sahil 


Konyaaltı Sahil Projesi'yle ilgili de Türel, 1 milyon 172 bin 158 metrekarelik yerde çalışma yürütüldüğünü, 6,5 kilometre ile dünyanın en uzun sahil planlamasının gerçekleştirileceğini bildirdi.  Türel, 2016'da ihaleye çıkılmasının ardından yaz sonunda sahil düzenlemesini yapmayı planladıklarını belirtti. 


Yapılması düşünülen Ulu Cami'ye de değinen Türel, "Cami projemiz sadece ibadet yapılan bir yer olarak ortaya çıkmayacak. Aynı zamanda bir yaşam merkezi oluşturuluyor. İbadet yapanların çocuklarının zaman geçirebileceği, yetişkinlerinin el sanatları ile zaman geçirebileceği bir külliye, bir İslam eserleri müzesi de bu projenin içerisinde yer alacak. Kapalı ibadet alanın 10 bin kişilik, açık ibadet alanı 20 bin kişilik olacak" diye konuştu. 


- Antalya'ya 52,1 kilometrelik raylı sistem kazandırılacak


EXPO raylı sistemin de hızlı bir şekilde ilerlediğini dile getiren Türel, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yapım ihalesini tamamlamak üzere olduğunu söyledi.


Türel, "Araçları biz alıyoruz, hat yapımını bakanlık yapıyor. 25 Ağustos'ta 18 araçla ilgili ihalemizi gerçekleştiriyoruz. 95 milyon liralık proje bedeli var. Antalya'ya havalanın da kapsayan çok önemli bir ulaşım ağı ortaya ortaya çıkacak. Raylı sistemimizi geliştirmeye yönelik adımlarımızı da atıyoruz. 52,1 kilometrelik raylı sistem hattı Antalya'ya kazandırılmış olacak. Bunu kazandırdığımızda da toplu ulaşımda ciddi bir kolaylık sağlanacak" değerlendirmesinde bulundu. 


AA


Geri Dön