26 / 04 / 2024

İstanbul Kurtköy - İzmit Güzeltepe arasına 64 kilometrelik yol geliyor!

İstanbul Kurtköy - İzmit Güzeltepe arasına 64 kilometrelik yol geliyor!

İstanbul ile Kocaeli arasında 64 kilometrelik yol yapılıyor. İşte Kurtköy kavşağı - Güzeltepe - Çınardüzü arasına yapılacak olan İstanbul - Kocaeli karayolu projesinin tüm detayları...



İstanbul Kurtköy - İzmit Güzeltepe arasına 64 kilometrelik yol geliyor!


İstanbul Pendik'e bağlı Kurtköy kavşağı - Güzeltepe mevkii, Kocaeli İzmit'e bağlı Güzeltepe - Çınardüzü arasında 64 kilometrelik yol yapılacak. İstanbul - Kocaeli arasındaki yeni yol projesi T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.


Standartları yüksek çift hatlı güzergahta belirlenen İstanbul - Kocaeli yolu projesiyle yoğun yük ve yolcu trafiğinin gerçekleşmesi bekleniyor. İstanbul - Kocaeli karayolu projesi 64+232.49 kilometre olacak.


İstanbul - Kocaeli karayolu projesinin yaklaşık 7 kilometrelik kısmı İstanbul sınırlarında, 57 kilometrelik kısmı Kocaeli sınırlarında kalıyor. Proje kapsamında 2 adet viyadük, 2 adet tünel, 4 adet köprü ve 78 adet menfez olacak.


İstanbul - Kocaeli karayolu projesinin 20,6 ayda tamamlanması hedefleniyor. İstanbul - Kocaeli karayolu projesinin ömrü 20 yıl olarak belirlendi


Projeden önce ilk olarak eski  Ankara  Yolu’nun genişletilmesi planlanmıştı. Fakat daha konforlu, modern ve güvenli bir yol yapılması amacıyla güzergah tamamen değiştirilerek yeni yol yapılmasına karar verildi.  


Ankara D-100 Karayolu'nun tek hat olması nedeniyle hızlı taşımacılık standartlarını sağlayamaması sonucunda diğer mevcut hat bağlantıları bağımsız yerel bir hat gibi kullanılamadığından, yeni bir yol projesi planlandı. 



İstanbul-Kocaeli Karayolu projesinin detayları!


İstanbul Kurtköy - İzmit Güzeltepe arasına 64 kilometrelik yol geliyor!


 

-  0+000.00 (başlangıç) ile 6+940.96 km arası: İstanbul ili, Pendik ilçesi, Kurtköy kavşağı-Güzeltepe mevkii arasında, -  6+940.96 ile 64+232.49 (bitiş) km arası: Kocaeli ili, İzmit ilçesi, Güzeltepe-Çınardüzü mevkii arasında yer almaktadır.  



Proje Hızı    : min 50 km/h, max 70, 90, 100 km/h 

Şerit Genişliği   : 3,5 m 

Şerit Sayısı    : 2x2 

Dış Banket Genişliği  : 2,5 m 

Otokorkuluk payı   : 1 m (dolguda) 

Refüj banket genişliği  : 1,5 m 

Refüj genişliği   : 4 m 

Minimum dever   : % 2,0 

Maksimum dever   : % 8  

Minimum yatay kurp yarıçap : 400 m 

Minimum klotoid parametresi : - 

Maksimum boyuna eğim  : % 7,5 

Minimum boyuna eğim  : % 0,5 

Minimum düşey kurp  : SK = 200 m  

Minimum köprü düşey açıklığı : 5 m 


Geri Dön