26 / 04 / 2024

Kur Korumalı Mevduat’ta parası olanlar dikkat! Çıkış başladı mı? Çıkan para nereye gidecek?

Kur Korumalı Mevduat’ta parası olanlar dikkat! Çıkış başladı mı? Çıkan para nereye gidecek?

Geçen sene bu aylarda yürürlüğe giren ve süresi bir yıl daha uzatılan Kur Korumalı Mevduat hesaplarına olan ilgi doların sabit kalması ve faiz oranları sebebiyle azaldı. Kur Korumalı Mevduat’tan çıkışın başladığı iddia ediliyor. Nasıl Bir Ekonomi yazarı ekonomist Alaattin Aktaş paraların nereye gide



Nasıl Bir Ekonomi ve ekonomim.com yazarı Alaattin Aktaş'ın Kur Korumalı Mevduat’tan çıkan para nereye gider? başlıklı yazısında Kur korumalı mevduat hesabındaki tutarın, uygulamanın başladığı geçen senenin aralık ayının son haftasından bu yana ilk kez 11-18 Kasım 2022 haftasında 9.5 milyar lira gerilediğini ve Kur Korumalı Mevduat’ta zaten bir süredir yavaşlama gözlendiğini ifade ederek bu gerilemeye şaşırmamak gerektiğini söyledi.

KUR KORUMALI MEVDUAT'TAN ÇIKIŞLAR BAŞLADI

Yatırımcı Kur Korumalı Mevduat’ı niye tercih etmişse, o tercihi sağlayan etkenler ortadan kalktığı için bu sefer de Kur Korumalı Mevduat’ı bırakmaya başladı.

“Kur Korumalı Mevduat’ın tercih edilmesindeki en büyük etken TL tasarruf edenlere kur artışı kadar getiri sağlanmasıydı” diyen Aktaş, TL tasarruflara enflasyonun altında faiz verilirken TL’de durup dövizdeki artış kadar kazanç elde etmeyi herkesin isteyebileceği bir yatırım olduğuna vurgu yaptı.

Hal böyleyken son dönemde Kur Korumalı Mevduat yatırımcısı açısından gelişmeler pek olumlu görünmüyor. Kur Korumalı Mevduat’a girmenin motivasyon kaynağı olan kur artışının sona erdiğini hatırlatan Aktaş,  “Döviz getirisi yok, faiz getirisi en fazla yüzde 12 olunca; KKM yatırımcısı da “Ben gidiyorum” demeye başladı. Üstelik mevduat sahibinin KKM hesabını kapatmaya başladığı 11-18 Kasım 2022 haftasında faiz hala yüzde 13.5’ti” ifadelerini kullandı.

KKM’DEN ÇIKAN PARALAR NEREYE GİDECEK?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön