25 / 04 / 2024

Küresel tefecilerin tetikçileri neden kuduruyor?

Küresel tefecilerin tetikçileri neden kuduruyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Küresel tefecilerin tetikçileri neden kuduruyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 3 maddelik analizi...



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den "Küresel tefecilerin tetikçileri neden kuduruyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 3 maddelik analizi...

Küresel tefecilerin tetikçileri neden kuduruyor?

1) Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: 2002'de toplanan her 100 lira verginin 14.3 lirası vatandaşlarımıza hizmet için harcanırken artık her 100 lira verginin 85.2 lirası sağlık, eğitim ve altyapı için kullanılıyor.

2) Yorumu: Küresel tefecilerin yerel tetikçi sınıfını oluşturan ekonomistler, ekonomi profesörleri boş durmayacak. Oranları eskiye çevirmek için gece gündüz çalışacak.

3) Olayı kimse siyaset malzemesi olarak kullanmasın. Sadece rakamlara baksın. Rakamlar gerçekleri anlatıyor. Buna itiraz eden varsa "partizanca" konuşmak yerine rakamları konuştursun.

 

Döviz yükselirken...

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için tıklayınız

Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın


Geri Dön