26 / 04 / 2024

Kuşadası mavi dünyası ile büyülüyor!

Kuşadası mavi dünyası ile büyülüyor!

Ege Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası, karada ve denizde olduğu gibi deniz altındaki güzellikleriyle de büyülüyor. Her yıl yüzbinlerce turist ağırlayan bölge için yapılan araştırmalarda sualtı dünyasının bilinmeyen yönleri çıktı




Ege Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası, karada ve denizde olduğu gibi deniz altındaki güzellikleriyle de büyülüyor. Her yıl yüzbinlerce turist ağırlayan bölge için yapılan araştırmalarda sualtı dünyasının bilinmeyen yönleri de gün yüzüne çıktı Korumar ve Adakule otelleri arasında daha önce Doğal Botanik Park ilan edilen bölgede Ekosistemi Koruma ve Doğa Severler Derneği (EKODOSD) Denetim Kurulu Üyesi olan sualtı fotoğrafçısı Rüştü Kirman, mavi dünyanın güzelliklerini görüntüledi. Doğal Botanik Parkı'ndaki kaya yapıları, bangolar, derin duvar yarları ve mağaraları ilk kez fotoğraflandı. Deniz canlılarının ürediği, barındığı ve beslendiği deniz eriştelerinin ise en sağlıklı görüldüğü yerlerden birinin Doğal Botanik Park kıyıları olduğu belirlendi. 



TECRÜBE VE CESARET 


Kirman, sualtı fotoğrafçılığının dünyada artık yaygın olarak yapıldığını, özel bir tecrübe ve cesaret gerektiren keyifli ve eğlenceli bir uğraş olduğunu söyledi. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü ise Doğal Botanik Park kıyılarının zengin bir deniz ekosistemini barındırdığına dikkat çekerek, "Burada nesli azalan birçok canlıyı da görmek mümkün. Bakir olması nedeniyle Kuşadası son kaya güvercinlerine de ev sahipliği yapıyor. Bu alan sualtı fotoğrafçılığı gibi faaliyetler için turizmde tanıtılmalı" dedi. Sürücü bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kuşadası Belediye Başkanlığı'na bilgilendirme raporlarını gönderdiklerini söyledi. 



Yeni Asır Sarmaşık 


Geri Dön