28 / 03 / 2024

Kuşadası'na Özgecan Aslan parkı yapılacak!

Kuşadası'na Özgecan Aslan parkı yapılacak!

Kuşadası Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında Erkan Yücel Sahnesi'nde yapıldı, mecliste Özgecan Aslan anısına Hacıfeyzullah Mahallesi'nde bir park yaptırılması kararı alındı.




Kuşadası Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında Erkan Yücel Sahnesi'nde yapıldı. Toplantıda, geçtiğimiz yıl Kadınlar Denizi Mahallesi’nde yaşanan toprak kaymasında evleri zarar gören Mücella Emgin, Dergah ve Özgün sitelerinde yaşayan vatandaşlara uygulanan kira yardımının 6 ay süreyle uzatılmasına karar verilirken Başkan Kayalı, vatandaşların mağduriyeti giderilene kadar yardımın sürmesi gerektiğini belirterek “Üniversiteden konuyla ilgili 3 alternatifli çözüm önerisi bekliyoruz. Sorunun çözümü yönündeki önerilerden biri hayata geçene kadar kira yardımına devam etmemiz gerekiyor” dedi.



BARIŞ ORMANI VE ÖZGECAN ASLAN PARKI


Kuşadası Belediye Meclisi'nde alınan bir diğer karar ise Eylül Ayı Meclis Toplantısında, Meclis üyeleri Zehra Arıcı Can, Canan İnanç ve Levent Öğren tarafından verilen önerge ile gündeme gelen ve görüşülmek üzere komisyonlara aktarılan konular arasında yer alan Barış Ormanı ve ‘Özgecan Aslan Parkı’ önerileri ile ilgili oldu. Toplantıda geçtiğimiz yıl Mersin’de 2 erkek tarafından uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Özgecan Aslan adına Hacıfeyzullah Mahallesi’nde bir park yapılmasına karar verildi. Ayrıca alınan kararla Kuştur mevkiinde bulunan 30 dönümlük mali hazine arazisine ‘Barış Ormanı’ adıyla ağaçlandırma çalışmalarına başlanılacak.


Toplantıda sathi kaplama işlemlerinin hava koşulları nedeniyle durdurulduğu fakat sathi kaplama fiyatlarının yapılan ihale doğrultusunda sabit bırakılması konusu gündeme gelirken Başkan Kayalı yol yapım çalışmalarında büyük yol kat edildiğini belirterek “İlçemizin birçok yerinde yol yapım çalışmalarımızı tamamladık. Son beş yılda yapılan çalışmanın 3 katını yaptığımızı söyleyebilirim. Havaların iyileşmesiyle öncelikle Türkmen Mahallesi olmak üzere birçok cadde ve sokakta çalışmalar devam edecek” dedi.




Kuşadası Belediyesi




Geri Dön