27 / 04 / 2024

Kuşadası'nda öne çıkan 5 yazlık proje! 64 bin TL'ye!

Kuşadası'nda öne çıkan 5 yazlık proje! 64 bin TL'ye!

Her noktasından denize girilebilen Kuşadası, kuşku götürmez ki tam bir sayfiye yeri



Nem oranının düşük olması, Meryem Ana Kilisesi’nin varlığı, tüm sebze ve meyvelerin yetiştirilebiliyor olması bölgenin en önemli özelliklerinden…

Aydın’ın önemli turizm ilçelerinden Kuşadası’nda gerek sıfır gerek ikinci el konutlar hakkında detaylı bir haber hazırladık. Bölgedeki gayrimenkul piyasasının nabzını tuttuk. Öne çıkan konut projelerini detaylarıyla ele aldık…

Sıfır projeler vadeyle, ikinci eller peşin satılıyor

Kuşadası’nda 2.el konutlar 80 bin TL’den başlıyor. Yaka İnşaat Pazarlama Direktörü Çağdaş Can Öztürk, bölgedeki ikinci el konutların fiyatlarını belirleyen temel faktörün bu evlere sahip olan insanların ekonomik krizden etkilenip, kaynak yaratma arayışına dayanıyor olmasını gösteriyor.

Öztürk, “Bazı 2.el konutlarda, maliyetin altında satışlar olduğunu duyuyoruz. Ancak bu sektörde, evler yaşlı, bakımsız ve sorunlu. Fiyatların alt sınırı 80 bin TL.” diye konuşuyor.

Yeni projeler, 2. el sektörüne oranla yüzde 20-40 oranında daha yüksek. Ancak vazgeçilmez 2 temel özelliğe dikkat çekmek gerekiyor. Birincisi yeni uzun vadeli ödeme olanakları sunuluyor. Bu vadelerde vade farkı (Faiz) talep edilmiyor. Oysa 2. el konutların satış fiyatları peşin, ya da peşine yakın. İkincisi, yeni projeler alt yapı, sosyal tesis ve yaşam organizasyonları sunuyor. Lokanta, mağaza, aqupark vb. tesislerde indirim olanakları vaat ediyor. Otopark, güvelik, teknik servis, bahçe hizmetleri, kiralama garantileri gibi faktörler, yeni projeleri cazip kılıyor.

Projelere gösterilen ilgi satışlara yansımıyor

Yeni projelere gösterilen ilginin aktif satışlara aynı oranda yansımadığını söyleyen Çağdaş Can Öztürk, nedenlerden birkaç başlığı şöyle sıralıyor;
-Yabancılara mülk satışlarında yaşanılan ve birkaç kez iptale uğrayan hukuki düzenlemeler. Bu iptallerin yarattığı “güvensizlik”
-Kuşadası ve Didim’de ehliyetsiz, vasıfsız kimselerce mükerrer satışların yaratığı infialler.
-Mesleğe saygının deforme olması
-Kötü projeler ve kötü örneklerin, fiyatlardaki haksız rekabeti.
-İnsanlarımızın alım gücünün ciddi oranda zayıflaması. Gelecek korkusu ile varsa nakti kaynaklarının likit olarak tutulma kaygısı.
-Öncelikler sıralamasında, yazlık konutların çok gerilere düşmüş olması.

Kuşadası’nda iyi projeler 100 bin ila 250 bin TL fiyat aralığında geziyor. Fiyat farklılığını belirleyen, etkenler ise evlerin büyüklüğü ve küçüklüğü, arsanın konumu ve projelerin nitelikleri.

Tarihi, turistlik tesisleri ve iklimiyle özellikle iç turiste çok cazip tatil alanları ile güzel tatil olanakları sağlayan Kuşadası’na en fazla ilgiyi Avrupa’da yaşayan Türkler ve yabancı uyruklu aileler gösteriyor.

“Kuşadası’nda yapı stoğu çok fazla”
Şengel İnşaat  Gayrimenkul Danışmanı Gamze Baştin, “Kuşadası’ndaki fiyatların uygun olmasının başlıca sebebi yapı stoğunun ciddi oranda yüksek olması” diye konuşuyor.

Baştin, bölgenin özelliklerini ise şu cümlelerle özetliyor; “Kuşadası’nı sadece etrafındaki yerleşim yerleri değil diğer tatil yerlerinden ayıran birçok özellik mevcut. Kuşadası yılın 12 ayı gemi trafiğine açık bir limana sahip. Meryem anadan dolayı ciddi bir yabancı turist talebi var.” 
 
1- Cherryland 2- Şengel İnşaat
Fiyatı: 64.000 TL- 89.000 TL

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası, yazlıkçıların ilk tercihleri arasında yer alır. Bu bölgedeki konut projeleri hem hesaplı fiyatlarıyla hem de konumları itibariyle ev alacakları kendisine çeker. Cherryland 2 de bu bölgede kampanyalı satılan konut projelerinden.

Şehir merkezine araç ile 5 dakika mesafede olan Cherryland 2, Tansaş, Koçtaş, Migros gibi alışveriş merkezlerine yürüme mesafesinde yer alıyor.

4 katlı 2 blokta 52 konuttan meydana gelen projede konut dağılımı 2+1 ve 3+1 şeklinde yapılmış. Fiyatlar 64 bin TL'den başlıyor 89 bin TL'ye kadar yükseliyor. Projede yüzde 40 peşin olarak verilip, ön sözleşme gerçekleştiriliyor. Kat irtifak tapusu çıktıktan sonra yüzde 60'ı banka kredisiyle veya peşin olarak ödenebiliyor.

Konutlar 05/01/2011tarihinde teslim edilecek. Arzu eden müşteriler için FIAT ALBEA Otomobil ve full mobilyalı dairelerimiz. 88 bin TL'den başlıyor 115 bin TL'ye kadar yükseliyor.

www.sengel.com.tr
0256 614 25 25

2-  Düşler Yakası 2 Residence- Yaka İnşaat
Fiyatı: 117.000 TL- 240.000 TL

1986 yılından bu yana faaliyet gösteren Yaka İnşaat tarafından Aydın Kuşadası'nda hayata geçirilen Düşler Yakası 2 Residence, 61 adet çelik karkas taşıyıcı sistemli dubleks villa, 32 adet betonarme tipi dubleks villa ve 184 adet apartman tipi rezidanstan oluşuyor.

Projede 3 farklı konut tipi bulunuyor. Birincisi; Apartman Tipi / Rezidans Evler. Bunlar 80 metrekare toplam alanlı 2 katlı villa görünümünde. 2 yatak odalı, 2 banyolu butik evler. 1-2 çocuklu aileler için ideal. İkinci seçenek, dubleks villa. Betonarme sistemli. 3 yatak odalı, 2 banyolu. Talep üzerine 3.banyo eklenebiliyor. Alanları 136 metrekare. Üçüncü seçenek ise, çelik taşıyıcı sistemli dubleks villalar. Bunlar da 3 yatak odalı. Alanları 136 metrekare

Düşler Yakası 2 Residence'ta; rezidanslar 117 bin TL ile 137 bin TL aralığında, betonarme dubleks villalar 232 bin 500 TL ile 240 bin TL aralığında, çelik dubleks villalar ise 250 bin TL ile 265 bin TL aralığında değişen fiyatlarla satılıyor. Bu fiyatlar, yüzde 10 peşinatlı, 30 ay vade farksız taksit seçenepş sunuluyor. Tamamı peşin ödemelerde ise yüzde 15 iskonto uygulanıyor.

40 dönüm arsa üzerinde 26 bin metrekare inşaat alanına sahip olan yazlık projede; kapalı sıcak havuz, mini market, cafe bar, fitness center, hamam, sauna, tenis kortu, otopark, çocuk oyun parkı ve 5 adet yüzme havuzu 1 adet kapalı yüzme havuzu yer alıyor.

Düşler Yakası 2 Residence'taki deniz manzaralı konutlar, alışveriş yerlerine ve merkeze yakın bir konumda yer alıyor. Çelik sistemli villaların inşaatı yüzde 50 aşamasında. 2010 yılı sonunda, tamamlanmış, gelecek yaz sezonuna tümü hazırlanmış olacak. Örnek villalar ve daireler, mobilyalı olarak hazır bulunuyor.

İnşaatına 30 Ocak 2010 günü başlanan Düşler Yakası 2 Rezidans'ın Haziran 2011 ve 30 Haziran 2012'de teslim edilmesi planlanıyor.

www.dusleryakasi2.com
0256 213 03 45

3- Diamond Villaları- Şengel İnşaat
Fiyatı: 140.000 Euro

Şengel İnşaat tarafından Aydın Kuşadası'nda inşa edilen Diamond Villaları, 6 bin metrekare alanda 9 villadan meydana geliyor. Proje, alanları 500 metrekare olan 3+1 tipindeki dubleks villalardan oluşuyor.

İrlandalı yatırımcıların ilgisi ile hayata geçirilen Diamond Vilları'nda fiyatlar 140 bin Euro'dan başlıyor ve bu fiyatın içinde bir de Volkswagen polo marka araba hediye ediliyor. Kampanya kapsamında projeden konut alanlar aynı zamanda araba sahibi de oluyorlar.

Her biri deniz manzaralı olan villalar; Long Beach , Sahil Siteleri ve alışveriş merkezlerine 5 dakika, Kuşadası merkeze 7 dakika ve  İzmir  Adnan Menderes Havalimanı'na 90 kilometre mesafede yer alıyor.

www.sengel.com.tr
0256 614 25 25

4- Atasoy Marina Villaları- Öncü İnşaat
Fiyatı: 190.000 Euro- 240.000 Euro

Öncü İnşaat tarafından Aydın Kuşadası yat limanı karşısında Ekim 2010’da inşasına başlanılacak olan Atasoy Marina Villaları 2’nin 30 Aralık 2012’de tamamlanması planlanıyor.

Atasoy Marina Villaları 2, 9 bin metrekare arsa alanına ve 10 bin metrekare inşaat alanına sahip bir proje.
290 metrekare triplex ve 312 metrekare forlex’lerden oluşan Atasoy Marina Villaları 2’de fiyatlar 190 bin euro ile 240 bin euro arasında değişiyor.

29 müstakil bahçeli villadan meydana gelen Atasoy Marina Villaları 2’de 5 villanın satışı tamamlandı.

Atasoy Marina Villaları 2’de, minimum yüzde 25 peşinatla, 24 ay eşit taksit ve vade farksız tüm bankalarla isteğe göre konut kredisi kullanılarak ev sahibi olunabiliyor.

Orman ve deniz manzarasını içine alan Atasoy Marina Villaları 2, bahçeli, müstakil, sakin ve doğayı sevenlere mükemmel bir ortam yaratıyor. Deniz manzarasına tamamıyla hakim Atasoy Marina Villaları 2, yat limanına 500 metre, Migrosa ve Tansaşa 450 metre, İzmir, Milas Havaalanına 100 metre, Efes’e 15 kilometre, Didim’e 60 kilometre ve Şirince’ye 25 kilometre mesafede yer alıyor.

Mimar Samet Süzgeç’in imzasını taşıyan projenin mimari özelliklerinde radye temel üzerine, bohçalama, ısı ve ses izolasyonu, alarm, kat kaloriferleri, sosyal alanlarında ise yüzme havuzu ve bol yeşil alan bulunuyor.
www.marinavillakusadasi.com
0256 612 51 51



5- Cazibe Villaları- Butaş İnşaat
Fiyatı: 110.000 Euro- 140.000 Euro

Butaş İnşaat tarafından 2007’de Aydın Kuşadası’nda temeli atılan Cazibe Villaları 46 villadan meydana geliyor.

Cazibe Villaları, 13 bin 958 metrekare arsa alanına ve 5 bin 563 metrekare inşaat alanına sahip bir proje.
120 metrekare 3+1 dublekslerden oluşan Cazibe Villaları’nda fiyatlar 110 bin euro ile 140 bin euro arasında değişiyor.

Cazibe Villaları’nda, kişiye özel ödeme seçenekleri sunuluyor. Garanti Mortgage ile kredi kullanarak ev sahibi olmak mümkün.

Cazibe Villaları’nda 18 konutun satışı tamamlandı. Mimar Erdoğan Elçi’nin imzasını taşıyan Cazibe Villaları Kuşadası Merkeze 8 kilometre, Migros ve Tansaş’a 500 metre, Kipa Alışveriş merkezine ise 1 kilometre mesafede bulunuyor.

www.peninsulaproperties.com.tr
0 256 614 44 81



Ebru DUMAN/Emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön