29 / 03 / 2024

Kütahya Belediyesi'nden kiracılara yüzde 50 indirim!

Kütahya Belediyesi'nden kiracılara yüzde 50 indirim!

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık yaptığı açıklamada tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde iş yeri kapanan, geliri salgın sürecinde olumsuz etkilenen belediyenin taşınmazlarında kiracı olan esnaflara yönelik yüzde 50 indirim kararı aldıklarını belirtti.



Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, encümen toplantısı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, esnafa destek kapsamında daha önce de 2021'de kira artışı yapılmaması kararı aldıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, salgın sürecinde esnafa destek olmayı hedeflediklerini dile getiren Işık, şöyle konuştu:

"Son dönemde esnafımızın içinde bulunduğu durum ve yeni çıkan genelge doğrultusunda, iş yeri kapanan, geliri salgın sürecinde olumsuz etkilenen kiracılarımıza da yüzde 50 oranında indirim kararını aldık. Üç ay süre ile bu durumdaki toplam 312 esnafımızdan kira bedellerinin yarısını tahsis edeceğiz." 

Kütahya Belediyesi nden kiracılara yüzde 50 indirim!

17 esnafın dükkanlarının tamamen kapalı olmasından dolayı kiralarını almayacaklarını belirten Işık, şunları söyledi:

"221 esnafımızın da bu süreçten etkilenmemesi nedeniyle aynı şekilde kiraları devam edecek. 2021 yılında da bunlardan kira artışı almayacağız. Her iki yolla esnafımıza, belediyemizin 2021 yılı için yapmış olduğu bu katkının toplam bedeli yaklaşık 3 milyon lira civarında." 

Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı İbrahim Yiğit, Işık'ı ziyaret ederek alınan karar için teşekkürlerini sundu.

 

TÜRES'ten salgından etkilenen restoranlara 1 milyon TL kira yardımı!


Geri Dön