28 / 03 / 2024

Kütahya Simav'da tarihi evler yerine modern binalar yapılıyor

Kütahya Simav'da tarihi evler yerine modern binalar yapılıyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde şehir merkezindeki para etmeyen eski tarihi evler yıkılarak yerlerine modern binalar yapılıyor



Geleceğin termal kenti Simav'a şimdiden yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcıların artmasıyla birlikte yıldızı parlayan Simav'da bilhassa şehir merkezinde arsaların metrekare fiyatı 15-16 bin TL'ye kadar çıkıyor. Simav prim yapma potansiyeli olan bir bölge diyen Simav Emlak Alım ve Satımı Aracı Hizmetleri Fahri Başkanı İsmail Hakkı Müdüroğlu, bölgede son yıllarda ciddi bir yapılaşmanın bulunduğuna dikkat çekti. Ev fiyatlarının eskiye göre yükselme eğiliminde bulunduğunu vurgulayan Müdüroğlu, bu artışın önümüzdeki dönemlerde daha da artacağını öne sürdü. Yatırımcılara ellerini çabuk tutma önerisinde bulunan Müdüroğlu," Bu gün alan yarın karlı oluyor" şeklinde konuştu.

Simav şehir merkezinde sınırlı sayıda boş arsa kaldığını vurgulayan Müdüroğlu, 100 metrekare civarındaki bir arsanın 150 bin TL' sına alıcı bulduğuna dikkat çekti. Arsa fiyatlarını yüksek bulan yatırımcıların çareyi şehir merkezinde iyi bir konumda yer alan eski evleri 50 ile 60 bin TL'ye satın alarak evleri yıkarak yerine iş merkezleri kurmakta bulduğunu söyleyen Müdüroğlu, Simav'ın giderek yatırımcılar açısından cazibe merkezi haline geldiğini kaydetti.

Sabah Emlak


Geri Dön