29 / 03 / 2024

Kütahya Valilik binası Osmanlı mimarisiyle yapılacak!

 Kütahya Valilik binası Osmanlı mimarisiyle yapılacak!

Anadolu'daki kamu binaları, bir dönemin akımı Sovyet tarzı hantal beton blok görünümünden kurtularak, ülke tarihinin izlerini taşıyan yapılara dönüşecek. Kütahya ise Osmanlı mimarisi tarzında ve taş kullanılarak valilik binası yapılacak illerden biri.



Anadolu'daki kamu binaları, bir dönemin mimari akımı Sovyet tarzı hantal beton blok görünümünden kurtularak, ülke tarihinin izlerini taşıyan yapılara dönüşecek. Kütahya ise Osmanlı mimarisi tarzında ve taş kullanılarak valilik binası yapılacak ilk illerden biri.


Türkiye'de Anadolu'daki beton blok görünümlü kamu binalarının yerini tarih kokan Osmanlı mimari stilinde yapılar alacak. İlk olarak Kütahya'ya yapılması planlanan yeni hükümet konağı İçişleri Bakanlığı'nın bu yılki yatırım programına alındı. Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, mevcut hükümet konağının yetersiz ve yıpranmış olması nedeniyle yeni binanın şehirdeki eski Atatürk İlköğretim Okulu'nun bulunduğu alana yapılmasının planlandığını ve 2016 yılı İçişleri Bakanlığı yatırım programına alındığını kaydetti.


9 BİN 398 METREKARELİK TAŞ BİNA


İnşa edilecek hizmet binasının taş bina olacağını ve eski Osmanlı mimarisindeki hükümet konaklarına benzeyeceğini belirten Vali Yılmaz, “Kütahya Valiliği yeni hizmet binası bodrum, zemin ve dört kattan oluşacak. Binanın ön projesi tamamlanmış olup, uygulama projesi ve malzeme seçimi çalışması devam etmekte. En kısa sürede inşaatına başlanacak yeni hizmet binası Kütahya'mıza hayırlı olsun.” dedi. Kütahya'ya estetik ve hava katması beklenen yeni vilayet binasının arsası 5 bin 414 metrekarelik alanı kapsıyor. Toplam inşaat alanı ise 9 bin 398 metrekare. Yeni binada valilik makamı ve özel kalem birimleri dışında il mülki idaresinin önemli birimleri bulunacak. Yer alacak müdürlükler ve birimleri şöyle: Tapu sicil, il nüfus ve vatandaşlık müdürlüğü, dernekler il müdürlüğü, tek adımda hizmet birimi, merkez ilçe nüfus müdürlüğü, ticaret il müdürlüğü, il yazı işleri müdürlüğü, idari hizmetler şube müdürlüğü, bilgi işlem şube müdürlüğü, kadastro müdürlüğü, il idare kurulu müdürlüğü, il planlama koordinasyon müdürlüğü, il mahalli idareler müdürlüğü, il hukuk işleri şube müdürlüğü, il sosyal etüt proje müdürlüğü, vali yardımcılığı, basın ve halkla ilişkiler müdürlüğü, yemekhane, kütüphane ile toplantı odaları...


 

Zaman


Geri Dön