20 / 04 / 2024

Kütahya'daki okul güçlendirme yapılırken hasar gördü!

Kütahya'daki okul güçlendirme yapılırken hasar gördü!

Kütahya'da bir lise binasında depreme karşı güçlendirme yapılırken kolon ve kirişlerde çatlaklar görülmesi üzerine, çalışma durduruldu. Binada, üniversitelerden uzmanların inceleme yapmasına karar verildi



Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Vahit Okumuşer, Meydan Mahallesi'nde depreme karşı güçlendirme çalışması durdurulan Cumhuriyet Lisesi binasında inceleme yaptı. Okumuşer, burada yaptığı açıklamada, geçen aylarda bu yapının güçlendirilmesi için proje hazırlayıp ihale düzenlendiklerini söyledi. İhaleyi kazanan firmaya bağlı ekiplerin dış cephe duvarlarını oluşturan malzemeleri söktüğünde kolon ve kirişlerde çatlaklarla karşılaştığını belirten Okumuşer, "İlgili bakanlık ve müteahhit firma yetkilileri, binanın yeniden incelenmesi konusunda karar aldı. Dumlupınar, Osmangazi ve Pamukkale üniversitelerinden uzmanlar bu yapıyı inceleyecek ve alınacak karara göre yeni bir yol belirlenecek" dedi.

Okumuşer, Cumhuriyet Lisesi öğrencilerinin, 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında, geçici olarak Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca İnköy mevkisinde yaptırılan ilköğretim okulu binasında öğrenim göreceğini kaydetti. Bu arada, il genelinde Kütahya, Tavşanlı ve Simav imam hatip liseleriyle Simav Kız Meslek Lisesinde depreme karşı güçlendirme çalışmaları yürütüldüğü bildirildi.
AA


Geri Dön