19 / 04 / 2024

Kutsal Karan: Halkalı, kendi içinde sirkülasyonu olan bir bölge!

Kutsal Karan: Halkalı, kendi içinde sirkülasyonu olan bir bölge!

Turyap Halkalı temsilcisi Kutsal Karan Emlakkulisi.com sektör buluşması toplantısında halkalı bölgesindeki sirkülasyona değindi.




Turyap Halkalı temsilcisi Kutsal Karan Cafer geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Emlakkulisi.com sektör buluşması toplantısında halkalı bölgesindeki sirkülasyonu ele aldı. İşte Kutsal Karan'ın o açıklamaları...


Faizler düşebilir. Vadeler uzayabilir. Harçlar indirilebilir. Ama bunlar geçicidir. Az önce de söylenildiği gibi beklentiler var. Yükselme yönünde faizlerin, harçların geri gelmesi vs. Müteahhitlerin alacağı tedbirler vardır. İstanbul doymuştur, bir süre uzaklaşalım, İstanbul dışına çıkalım denebilir, gibi birtakım formüller bulunabilir. Ama asıl önemli olan ister marka, ister müstakil, ister tüzel, ister özel herkesin bir beraber olması gerekiyor ki güven ortamı sağlansın. Az önce hanımefendinin söylediği istikrar. Bu güven ortamı olmadığından dolayı kimse birbirine güvenmiyor. Bu kimsenin içine herkesi alabiliriz. Dolayısıyla bu güven ortamının, güven ortamını birlik, beraberlik, samimiyetle sağlanması lazım. Bizim grup toplantımıza 2 hafta kadar önce sektörün önemli bir şahsiyeti katıldı. Onun ifadesidir. Yasa çıkacak ama birlik beraberlik yok, dolayısıyla umutlu değilim dedi. (Emlakçılık Yasası) Dolayısı ile herkesin bu üzerine düşen görevi milli birlik çerçevesi içerisinde sağlaması gerekiyor.


Halkalı'ya gelecek olursak. Halkalı, İstanbul'un özel bir bölgesi. Kendi içinde sirkülasyonu olan bir bölge. 50 bin konuta ulaşan bir bölge. Evet doyuma da ulaşmış da bir bölge. Doyuma ulaşmasına rağmen Halkalı'nın farklı istikametlerinde yeni projeler başlıyor, başlamakta, başlayacak. Bunlar ne zaman satılır, kaça satılır? Bunları şuanda kestirmek çok mümkün görünmüyor. 


Halkalı'da ortalama kira çarpanı 300 civarında. Alınıp satılıyor. Kendi içinde sirkülasyonu olan ne demek? Hani arabam eskidi, ben bunu değiştireyim diye bir düşünce vardır insanlarda. Halkalı'daki, Atakent'teki  konutla ilgili durum bu. Şurada yeni proje var. Ben burada badana boya tadilatla uğraşacağıma hiç uğraşmayayım temiz temiz oturayım. Dolayısı ile Halkalı Atakent 1. Etap'tan başlayıp ve en nihayetinde şuan Tema İstanbul'da doruğa çıkan bir sirkülasyon durumu var. Böyle olunca da Halkalı-Atakent özel bir bölge olmuş oluyor. İstanbul'un farklı bölgelerinde krizler olabilir ama Halkalı Atakent'te alıcı da satıcısı da belli. Bize ihtiyaç duymadan kendi kendilerine de işlerini görebiliyor insanlar. Dolayısı ile Halkalı Atakent her zaman cazip ve bu cazibesini de en az 10 sene koruyacak gibi gözüküyor. 


Bu güne kadar 90 başlangıç dersek, şu şekilde bir grafik çizmiştir Halkalı Atakent. Ve bu grafiği önümüzdeki 10 sene Marmaray'ı, metrosu, hastaneleriyle Tema İstanbul gibi tamamlanan projesiyle sağlayacaktır diye düşünüyorum.



Geri Dön