25 / 04 / 2024

Kuveyt Türk'ün teknik müteahhiti AE Arma-Elektropanç oldu!

Kuveyt Türk'ün teknik müteahhiti AE Arma-Elektropanç oldu!

AE Arma-Elektropanç, Kuveyt Türk Bankacılık Üssü’nün elektrik-elektronik ve mekanik (MEP) işlerinin teknik müteahhitliğini ,üstlendi



Dünya çapında; elektrik, elektronik, mekanik ve bilgi-iletişim teknolojileri alanlarında, teknik servis sağlayıcı Imtech N.V’nin ortağı olan Türkiye’nin en güçlü Teknik Müteahhitlik şirketi AE Arma-Elektropanç, ulusal ve uluslararası alanda büyük projelere imza atmaya devam ediyor. AE Arma-Elektropanç son olarak, Kocaeli-Şekerpınar mevkiinde inşaatı devam eden ve ana müteahhitliğini Cihan İnşaat Mühendislik ve San. Tic. A.Ş’nin yaptığı Kuveyt Türk Bankacılık Üssü’nün elektromekanik işlerinin Teknik Müteahhitliğini üstlendi.


Çevreye Duyarlı, 18.275 Milyon Dolarlık MEP Projesi 

MEP işlerinin kontrat bedeli KDV hariç 18.275 milyon USD olan Kuveyt Türk Bankacılık Üssü Projesi, 7 katlı ofis binası ve çatı teras katından oluşuyor. 81 bin metrekareden fazla alana sahip olan ve “yeşil bina” konsepti kapsamında çevreye ve çevresel değerlere duyarlı olarak inşa edilecek merkez üssünde; ofislerin dışında konferans ve eğitim salonları, veri merkezi ve sosyal alanlar da bulunacak. 


1 yıl içinde bitirilmesi planlanan Kuveyt Türk Bankacılık Projesi’nde kullanılacak olan çevre duyarlılığı yüksek olan sürdürülebilir sistemlerin BREAM sertifikası ile belgelenmesi amaçlanıyor. Bu proje bugüne kadar AE Arma-Elektropanç’ın üstlendiği 3. yeşil bina projesi olacak.


Geri Dön