18 / 04 / 2024

Kuveyt'in yeni terminali 13 milyon yolcuya hizmet verecek!

Kuveyt'in yeni terminali 13 milyon yolcuya hizmet verecek!

Kuveyt Uluslararası Havalimanı'na yeni terminal inşası için en düşük teklifi 1.39 milyar dinar (4.78 milyar dolar) ile Limak ve Kharafi National şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum verdi. Terminal, 13 milyon yolcuya hizmet verecek...



Bünyesinde Ülker Bisküvi’yi barından Yıldız Holding’in dünyanın en büyük 6’ncı bisküvi şirketi İngiliz United Biscuits’i almasının ardından bir diğer Türk şirketi Kuveyt Uluslar arası Havalimanı’nın yeni inşaat terminalinin inşası ihalesini kazandı.


Kuveyt Uluslararası Havalimanı'na yeni terminal inşası için en düşük teklifi 1.39 milyar dinar (4.78 milyar dolar) ile Limak ve Kharafi National şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum verdi.

Açıklama ihale kurulu tarafından yapıldı.


İhaleyi kimin kazandığına dair nihai karar teklif Kuveyt Bayındırlık Bakanlığı tarafından değerlendirildikten sonra açıklanacak.

İhaleye teklif veren şirketler arasında Çin kamu inşaat şirketi ve Dubai merkezli Arabtec bulunuyordu.


İŞTE RAKAMLARLA YENİ YAPILACAK 4.8 MİLYAR DOLARLIK TERMİNAL


13 MİLYON YOLCU: İlk fazda yıllık 13 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanıyor


HEDEF 50 MİLYON YOLCU: Esnek şekilde yapılacak olan projede önce 25 milyon yolcuya, nihai olarak da Körfez bölgesinin yeni bölgesel geçiş noktası olarak yıllık 50 milyon yolcuya hizmet vermesi hedefleniyor

 

120  Check-in bankosu (ilerleyen dönemde 25 milyon yolcuya hizmet vermesi durumunda 180 Check-in bankosu.


Park alanları, yüksek teknolojiye sahip yolcu alanı ve havalanının yönetim ofisleri başta olmak üzere çok sayıda ofis bulunacak.

 

Merkez ile terminalin bitiş noktası arasında minimize edilmiş bir yürüyüş alanı planlanıyor. (600 metre)


İki ayrı terminal binası (3'sü de planlar dahilinde), bir ağır bakım bölümü, kargo alanı, yakıt istasyonları ve Kuveyt Hava Kuvvetleri için bir üs.



İki ayrı transit otel


140 bin metrekarelik alan


39 metre yükseklik


Biri yer altında olmak üzere 5 kat


13 milyon yolcu hedefine göre (saatte 2 bin 930 bavul taşıyacak bir bant, 25 milyon yolcu hedefine ulaşılması için ise ikinci fazda 5 bin 390 bavula ulaşacak bir kapasite


Havaalanı ve otopark alanı için bağlantı yolları


Habertürk Gazetesi


Geri Dön