18 / 04 / 2024

Kuyucuk Gölü AB ülkelerinde gösterime girdi!

Kuyucuk Gölü AB ülkelerinde gösterime girdi!

AVRUPA Komisyonu'nun, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsamında "Turizm ve Korunan Alanlar" temasıyla, 6 yıl önce seçkin destinasyonlar arasına soktuğu Kars'ın Kuyucuk Gölü'yle ilgili tanıtım filmleri ve belgeseller, AB ülkelerinde gösterime girdi



Avrupa Komisyonu'nun 2009 yılında belirlediği "Korunan Alanlar" temasını ülkelere duyurmasıyla, bölgede koruma faaliyetleri yürüten Kuzey Doğa Derneği, Kuyucuk Gölü'yle ilgili hazırladığı dosyayı Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı aracılığıyla Avrupa Komisyonu'na ulaştırdı. Komisyon, yaptığı değerlendirmenin ardından Kuyucuk Gölü'nü seçkin destinasyonlar arasında göstermeyi uygun buldu. 



Deniz seviyesinden bin 627 metre yüksekte bulunan Kuyucuk Gölü çevresinde 250'ye yakın kuş çeşidi gözlemlenebiliyor. Bu kuşlar arasında nesli tükenmekte olan 7, tehlikeye girmeye yakın ise 9 tür yer alıyor. 



Diğer seçkin destinasyonlar 

2008 yılından itibaren Eden projesi kapsamında, 5 ulusal destinasyon ve 19 finalist destinasyon çalışmalara dahil edildi. 2013'te "Erişilebilir Turizm" teması ile "Sakarya İli Taraklı İlçesi", 2011'de "İyileştirilmiş Fiziksel Mekânlar" teması ile "Ankara Altındağ-Hamamönü Kentsel Tasarım ve Sağlıklaştırma Destinasyonu", 2010'da "Suya Bağlı Turizm Teması" ile "Bitlis-Nemrut. Krater Gölü", 2008'de ise "Somut Olmayan Kültürel Miras ve Turizm" teması ile "Edirne-Tarihi Kırkpınar Etkinlikleri" Avrupalı seçkin destinasyonlar arasına girdi.



Habertürk


Geri Dön