19 / 04 / 2024

Kuzey Kıbrıs Acil Durum Hastanesi inşaatında son durum ne? 

Kuzey Kıbrıs Acil Durum Hastanesi inşaatında son durum ne? 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, inşaat çalışmaları devam eden Acil Durum Hastanesi'nin inşaat alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 



Türkiye tarafından KKTC'de inşa edilen Acil Durum Hastanesi inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, inşaatı devam eden Acil Durum Hastanesinde incelemelerde bulundu ve yetkililerden inşaat hakkında bilgi aldı.

Kuzey Kıbrıs Acil Durum Hastanesi inşaatında son durum ne? 

Tatar,  hastane içerisinde bulunan ve kısa süre önce faaliyete giren PCR testi merkezine de ziyarette bulundu. Başbakan Tatar'a KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli ile Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu eşlik etti. Geçtiğimiz Ağustos ayında inşasına başlanan hastanenin kısa sürede hizmete girmesi hedefleniyor. 

Kuzey Kıbrıs Acil Durum Hastanesi inşaatında son durum ne? 100 yatak ve 24 yoğun bakım kapasitesi 

Acil durum hastanesinde, 24'ü yoğun bakım odası olmak üzere, toplam 100 yatak kapasitesi bulunacak. Tam donanımlı 6 ameliyathaneye sahip olacak hastanede, anjiyo ve endoskopi de yapılabilecek. Hastanenin bir laboratuvarı, MR, ultrason, tomografi ve röntgen ünitelerinin bulunduğu görüntüleme merkezi de yer alacak. 

KKTC Acil Durum Hastanesi ne zaman açılacak?


Geri Dön