29 / 03 / 2024

Kuzey Marmara 398 kilometrelik modern otoyol ağına kavuşacak!

Kuzey Marmara 398 kilometrelik modern otoyol ağına kavuşacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan "Proje tamamlandığında İstanbulumuz, dolayısıyla Kuzey Marmara bölgesi 398 kilometrelik modern bir otoyol ağına kavuşmuş olacak" diye konuştu. 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Çatalca Cumhuriyet Meydanı'nda Kuzey Marmara Otoyolu Çatalca-Yassıören Kesimi açılış töreninde konuştu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; törende önemli açıklamalarda bulunan Bakan Turhan, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir yandan milletimiz, memleketimiz, hürriyetimiz için mücadele ederken, diğer yandan devletimizin kalkınması, milletimizin yüzünün daha fazla gülmesi için ülkemizi bir baştan diğer başa imar etmeye devam ediyoruz." dedi. 

Yollarının gayet net olduğunu söyleyen Turhan,  "Milletimize var gücümüzle hizmet, memleketimize tüm benliğimizle sadakattir. Allah'ın izniyle başımızda Cumhurbaşkanımız, arkamızda milletimiz olduğu sürece, yapamayacağımız hizmet, bozguna uğratamayacağımız şer odağı yoktur." açıklamasında bulundu. 

"80 YILDA YAPILANIN ÇOK DAHA FAZLASINI 15-16 YILDA YAPTIK" 

Yollar, otoyollar, tüneller, köprüler, demir yolları, hava limanları, limanlar ve daha birçok ulaşım, altyapı ve iletişim hizmetleri yaptıklarını söyleyen Turhan, "80 yılda yapılanın çok daha fazlasını 15-16 yılda yaptık. Milletimize sevdamız nedeniyle zoru kolay, hayali gerçek, 'aşılmaz' denilenleri dümdüz yaptık. Delmediğimiz dağ, aşmadığımız vadi, geçmediğimiz boğaz kalmadı. Daha geçen hafta Ordu ilimizin yaz aylarında 90 dakikada geçilen trafiğini, dağları delerek 10 dakika düşüren çevre yolunu açtık. Salı günü de Cumhurbaşkanımızla Anadolu'dan Avrupa'ya YHT'nin geçişini sağlayan hattın açılışını yaptık. Buradaki banliyö hizmetimizle şu an İstanbul'un iki yakası, Gebze ile Halkalı arası 115 dakikada geçilebiliyor. Daha önceki sistemde bu 185 dakikaydı. Bu ve benzer nice eserlerimizle insanımız artık ne çile çekiyor ne de zaman öldürüyor." diye konuştu. 

"ÇATALCA'DAN İSTANBUL HAVALİMANI'NA 13 DAKİKADA ULAŞILACAK"

Yaptıkları hizmetlerle İstanbul'un paha biçilmez değerini arttırdıklarını söyleyen Bakan Turhan, şunları söyledi: "Kuzey Marmara Otoyolu projemiz de bunlardan bir tanesi. Bu projeyle hem dünyanın en büyük metropollerinden biri olan hem de kıtalararası geçit konumunda bulunan İstanbul'un yükünü hafifletmeyi amaçlıyoruz. Proje tamamlandığında İstanbulumuz, dolayısıyla Kuzey Marmara bölgesi 398 kilometrelik modern bir otoyol ağına kavuşmuş olacak. Proje kapsamındaki şaheserimiz Yavuz Sultan Selim Köprüsü milletimizin övünç kaynağı olarak hizmet vermeye devam ediyor. Köprünün dahil olduğu Odayeri-Kurtköy arasında trafik akışı sorunsuz işliyor. Bugün de Çatalca Yassıören Odayeri kesimiyle Habipler Kavşağı - Başakşehir kavşağı kesimini hizmete açıyoruz. Bu kesimlerin hizmete açılmasıyla hem yüzler gülecek hem ekonomimiz canlanacak. Ne gibi kolaylıklara kavuşacağız? Yoğun sanayi bölgesi trafiği birbirinden ayrılacak. Trafik daha güvenli ve hızlı bir erişime sahip olacak. Çatalca'dan İstanbul Havalimanı'na 13 dakikada ulaşılacak. Yine Çatalca'dan Anadolu Yakası ve Kurtköy civarına 2 saatte, pik saatlerde 3 saat olan yolculuk 50 dakikaya inecek. Sultangazi ve Gaziosmanpaşa'dan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne doğrudan erişim imkanı olacak."  

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Çatalca-Yassıören kesimi açılıyor!


Geri Dön