20 / 04 / 2024

Kuzu Grup İran'da 57 bin konut inşa edecek!

Kuzu Grup İran'da 57 bin konut inşa edecek!

2 milyar 12 milyon dolar değerindeki 57 bin konutluk projenin ilk etabını tamamlayan Kuzu Grup, 37 bin konutluk ikinci etapta da yüzde 75'i geride bıraktı.



İran'ı 12 yıldır uygulanan ambargonun sona ermesiyle İran kapılarını dünyaya açtı. Bu ülkeye daha önce gidenler ise büyük projelere imza atıyor. Kuzu Grup da bunlardan biri.  2011 yılında bu ülkeye gidip 57 bin konutluk dev bir projeye imza atan Kuzu Grup, ilk etabı teslim etti. 37 bin konuttan oluşan ikinci etapta da yüzde 75 tamamlama oranına ulaşan şirket, dünyada tek kontratta yapılan en büyük konut projesine imza atmış oldu. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, ekonomik ambargonun yavaş yavaş kalkmasıyla 400 milyar dolarlık pazar hacmine sahip olan İran'ın kapılarının dünyaya açılacağını belirterek, “Bu, ticaret, enerji, finans, inşaat gibi konularda iş yapan firmalar için yeni iş imkânları sağlayacaktır. Bu pazardan en fazla Türkiye yararlanır. Türkiye İran ile ilişkilerde öne çıkacak. Ambargolara rağmen yaklaşık 14 milyar dolarlık ticaret ilişkimizin olduğu İran'a coğrafi açıdan da yakın olmamız, ülkemizin İran'daki normalleşme sürecinden kârlı çıkacağına işaret ediyor” dedi. Kuzu Grup olarak yıllar önce girdikleri bu pazarda 57 bin konutluk büyük bir projeye imza attıklarını hatırlatan Özen Kuzu, Mesken Meher projesinin Tahran eyaletinin Parandan şehrindeki 20 bin konutluk ilk etabı teslim ettiklerini söyledi. Özen Kuzu, şimdi de Tahran eyaletinin Perdis şehrinde 37 bin konutluk ikinci etabı inşa ettiklerini, inşaatın yüzde 75 seviyesine ulaştığını açıkladı. 


TÜRK MÜTEAHHİTLERİ DÜNYA İKİNCİSİ

Çin'den sonra dünyanın en başarılı müteahhitlik firmaları arasında ikinci sırada olan Türkiye'nin bu konumunu güçlendireceğini söyleyen Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Bu konumumuz sayesinde İran'da daha büyük işlere imza atarız” diyor.


İran'da kentleri yenileyecekler

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu'nun verdiği bilgiye göre Tahran'da inşa ettikleri 'Mesken Meher' adlı proje, 5 milyon 750 bin metrekarelik inşaat alanına sahip. 57 bin konutluk proje bittiğinde küçük ölçekli bir kent oluşturmuş olunacak. İran İskan Bakanlığı tarafından ihale edilen ve yapımına Ocak 2011'te başlanan projenin büyüklüğü 2 milyar 12 milyon 500 bin dolar. Tahran'ın yeni konut ihtiyacının bir bölümünü karşılayacak olan proje, depreme dayanıklı tünel kalıp sistemiyle inşa ediliyor. Özen Kuzu, inşaat sektörü açısından İran'da önemli bir altyapı iş hacmi olduğunu belirtirken, “Yine toplu konutlarla kentlerin yüzünün yenilenmesi sürecinde, alanında deneyimli Türk firmaları aktif olarak rol alabilecektir” yorumunu yaptı.


Türkiye Gazetesi


Geri Dön